Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti 2011

Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti 2011
person Horeca
access_time_filled

Concursul Internațional de Vinuri de la București 2011

A opta ediție a Concursului Internațional de Vinuri de la București (International Wine Constest Bucharest) se va desfășura anul acesta în perioada 26-29 mai, la hotelul Royal din București. Înscrierea vinurilor în competiție se va realiza până în data de 26 mai, pe site-ul evenimentului www.iwcb.ro. Probele de vin pot fi livrate personal sau prin poștă. Participanții vor trimite probele la sediul centrului AROMA.

logo IWCB

Evenimentul este organizat de Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) și Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONPV), și se desfășoară sub egida forului mondial suprem, OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului). Evenimentul reprezintă unul dintre cele 20 de concursuri de pe întreg mapamondul susținute de OIV.

analiza vin

Concursul se adrează tuturor categoriilor și tipurilor de vin, așa cum sunt definite în Codul Internațional al practicilor oenologice. În concurs vor fi admise și alte vinuri speciale sau produse pe bază de struguri, precum și băuturi spirtoase de origine vitinicolă.

Considerând că manifestarea este un demers benefic pentru promovarea vinurilor de calitate, Federația Somelierilor din România va participa la IWCB în calitate de partener al evenimentului. Membrii Federației vor participa la stocarea și secretizarea probelor și, respectiv la servirea acestor probe în timpul competiției.

degustare vin

Fiecare juriu de degustare a vinurilor va fi compus din 7 membri, dintre care cel puțin 4 vor reprezenta țări străine, iar ceilalți 3 vor reprezenta țara organizatoare sau, din 5 membri, din care cel puțin 3 vor reprezenta țările străine iar ceilalți doi vor reprezenta țara organizatoare.

afis concurs vinuri 2

Evenimentul reprezintă un reper pentru vinurile românești, iar scopul acestui concurs este de a „redefini tradiția de a produce vinuri de calitate, și de a le prezenta pe piața națională și internațională”, se arată pe site-ul competiției.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302