Poiana Braşov, un punct fierbinte al turismului românesc

Poiana Braşov, un punct fierbinte al turismului românesc
person Horeca
access_time_filled

Primarul orașului Brașov, George Scripcaru a vorbit în cadrul evenimentului Hotel Tourism&Leisure Investment Forum despre proiectele extrem de ambițioase aflate în derulare în Poiana Brașov și finanțările pe măsură investite în ultima perioadă în această zonă.

georgescripcaru

                                         (George Scripcaru – primarul orasului Brasov)

Dublarea domeniului schiabil existent, amplificarea transportului pe cablu, construirea unui Centru Multifuncțional de Agrement și Divertisment (care va conține o sală de cățărare, spații pentru mini-fotbal, mini basket, hockei, pistă de biciclete, săniuș, club de bowling, ș.a), construirea unui terminal de transport la intrarea în Poiana Brașov – practic a unei parcări destinate turiștilor, care se dorește a fluidiza traficul în Poiană, dar și a unui teren de golf la intrarea în stațiune sunt principalele proiecte anunțate de George Scripcaru pentru Poiana Brașov.

„Având în vedere că această zonă a fost declarată pol de creștere economică avem la dispoziție 160 de milioane de euro, care provin din fonduri europene sau din parteneriate cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului”.

poiana

În ceea ce privește termenele de execuție ale proiectelor unele sunt extrem de strânse, precum cele ale lucrările realizate la infrastructura zonei în vederea organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European pentru sporturi de iarnă (FOTE), care va avea loc pe Valea Prahovei în 2013. „Lucrările realizate în vederea acestui eveniment, chiar dacă au o durată de execuție de 23 de luni, ne propunem să le finalizăm în decursul acestui an, astfel încât sezonul de iarnă 2011-2012 să fie fructificat la maxim. Menționez că lucrările pentru acest eveniment se realizează pe toată Valea Prahovei, nu doar în Poiană”.

Primarul Brașovului a declarat că acest eveniment este unul dintre cele mai importante competiții sportive pe care România le-a organizat până acum și că mizează pe o participare foarte numeroasă a delegației sportive. Acesta a amintit faptul că Guvernul a dat și o lege specială declarând acest eveniment unul de interes național, lucru care va duce la o dezvoltare spectaculoasă a acestei zone.

În ceea ce privește construirea Centrului Multifuncțional de Agrement și Divertisment, George Scripacru a sublinat o hibă actuala a stațiunii Poiana Brașov: „Deși există o capacitate de cazare foarte mare în Poiana Brașov nu există în schimb activități de agrement sau activități specifice acestei zone care să fie la dispoziția turiștilor. Am ajuns, ca și pe litoral, să vină foarte mulți turiști pentru 2 zile, mânâncă foarte bine, dorm, se plimbă, după care pleacă fiind că nu au la dispoziție activități conexe acestor zone. Prin acest Centru ne propunem să le oferim turiștilor care vin în Poiana Brașov o oportunitate de a face mișcare”, a mai declarat George Scripcaru. Aproximativ 11.000 persoane/an se estimează că vor participa la activitățile puse la dispoziție de acest centru de divertisment.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302