Staţiunea Călimăneşti-Căciulata se modernizează cu fonduri europene

Staţiunea Călimăneşti-Căciulata se modernizează cu fonduri europene
person Horeca
access_time_filled

Stațiunea turistică de pe Valea Oltului Călimănești-Căciulata intră într-un amplu proces de remodernizare. Ministrul Turismului, Elena Udrea a semnat săptămâna trecută două contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, în valoare totală de peste 60 de milioane lei.

hoteloltul

Primul proiect, „Mirajul Oltului” vizează extinderea infrastructurii turistice de agrement a stațiunii Călimănești-Căciulata; se dorește creșterea atractivității ariei cu potențial balnear natural Călimănești – Căciulata, îmbunătățirea și extinderea gradului de acces al turiștilor la sursele de apă minerală și crearea de facilități pentru investitorii privați în vederea realizării de noi capacități de servicii integrate, precum: parc acvatic și centru de relaxare în zona centrală a stațiunii Călimănești, parc de agrement și sport Jiblea, alei pietonale, pasarele și traseu de cură.

caciulata

Valoarea toală a proiectului ce se va derula pe parcursul a 31 de luni este de 34.981.301,21 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 11.075.538,50 lei.

Turiștii de pe Valea Oltului vor beneficia după finalizarea lucrărilor, de un Aqua Parc, un Centru de Relaxare și un Parc de Agrement și Sport.

De asemenea, se mai arată în comunicatul de presă emis de Minister se va derula o campanie de marketing care va contribui la îmbunătățirea imaginii zonei la nivel național și internațional.

Al doilea proiect vizează reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 648, care vizează „fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, îmbunătățirea accesului rutier în general, creșterea activității economice în zonă și facilitarea creării de noi locuri de muncă”, se arată în comunicatul de presă. Durata de implementare a acestui proiect este de 37 de luni iar valoarea sa totală este de 26.401.746,36 lei, din care 20.919.123,78 lei este valoarea finanțării nerambursabile acordate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302