POR finanţează construirea unui centru de agrement şi spa la Predeal

POR finanţează construirea unui centru de agrement şi spa la Predeal
person Horeca
access_time_filled

investitiipredealPrimarul orașului Predeal, Liviu Cocoș și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu au semnat pe 20 decembrie a.c. un contract de finanțare prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru construirea unui centru de agrement și SPA în stațiunea Predeal. Proiectul „Centru de agrement și Spa Predeal” este finanțat din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional, Domeniul Major de Intervenție 1.1. Poli de creștere.

Prin proiectul contractat, cu o valoare totală de 42,84 milioane lei, beneficiarul proiectului, Primăria orașului Predeal, a solicitat ca finanțare nerambursabilă suma de 20,15 milioane euro, diferența dintre cele două sume fiind co-finanțarea asigurată de către beneficiar pentru implementarea proiectului. Prin fondurile alocate proiectului, pe o suprafață de 14400 mp se va ridica clădirea noului centru, se vor construi spații de parcare și acces. Centrul de agrement va avea mai multe compartimente. La parter se vor crea spații de relaxare, saune, baie cu aburi, grotă de gheață, o piscină pentru înot și un aquapark. La demisol, pe lângă spațiile necesare pentru funcțiunile de servicii, vor mai fi puse la dispoziția cetățenilor și trei terenuri de squash. La etajul centrului spa se vor crea spații de relaxare tip sera cu solar, sală de fitness, de forță, spinning, sală cardio și sală de aerobic. Proiectul se va implementa pe o perioadă de 30 de luni de la data semnării contractului, perioada estimată de catre beneficiar.

Turismul este un factor stimulator pentru economia locală din oraș și generează un mare număr din locurile de muncă din Predeal, și nu numai. Datorită condițiilor de mediu, cea mai dezvoltată formă de turism din stațiunea Predeal este turismul pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este însă necesară diminuarea sezonalității turistice prin dezvoltarea și a altor forme de turism practicabile, motiv pentru care dorim să investim în acest centru„, a declarat domnul Liviu Cocoș, primarul orașului Predeal.

predeal

„Sunt multe proiecte depuse și contractate pentru dezvoltarea Polului de Creștere Brașov. Pentru dezvoltarea zonei metropolitane Brașov avem alocat un buget de peste 74 milioane de euro fonduri nerambursabile. La ora actuală, întreaga sumă alocată zonei metropolitane Brașov este acoperită prin cele 26 de proiecte depuse pe subdomeniul Pol de creștere. Avem 16 proiecte contractate la nivelul Polului de creștere Brașov prin care s-au alocat peste 47 milioane euro pentru dezvoltarea municipiului Brașov și a localităților învecinate. Toate proiectele contractate vizează atât dezvoltarea infrastructurii urbane, cât și dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu și dezvoltarea unor structuri de agrement”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302