Premiul peisajului 2012-2013, la a treia ediţie

Premiul peisajului 2012-2013, la a treia ediţie
person Horeca
access_time_filled

PaysageLogo-1Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) organizează un concurs de selecție a dosarelor pentru cea de-a treia ediție a concursului Premiul peisajului 2012-2013, inițiat de Consiliul Europei în vederea creșterii conștientizării societății civile asupra valorii peisajelor naturale și culturale.
Competiția este destinată țărilor semnatare ale Convenției Europene a Peisajului (cunoscute sub numele de Convenția de la Florența), aprobată în 20 octombrie 2000, și primește candidaturi în vederea acordării premiului la data de 20 octombrie 2013. Până în prezent, convenția a fost ratificată de 35 de state europene, inclusiv România, și a fost semnată de alte patru state.
La concurs pot participa autoritățile locale și regionale și grupările lor care, în cadrul politicilor naționale, au pus în practică politici sau măsuri de protecție, management și/sau amenajare a peisajelor, cu efect de lungă durată și care au putut servi ca exemplu pentru alte autorități publice din Europa. Printre participanți se pot număra și organizațiile neguvernamentale care au avut contribuții particulare remarcabile la protecția, managementul sau amenajarea peisajului. Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei.

EuropeanLandscape1
Termenul-limită pentru transmiterea aplicațiilor la registratura MDRT este 20 octombrie 2012.
MDRT organizează concursul de selecție a dosarelor și va înainta rezultatul acestui demers Secretariatului General al Consiliului Europei.
Detalii cu privire la procedura de selecție, criteriile de eligibilitate, conținutul dosarului de candidatură și informații suplimentare cu privire la acest premiu pot fi găsite la adresele:

www.coe.int/europeanlandscapeconvention

http://mdrt.ro/dezvoltare-teritoriala/prezentare-generala-a-domeniului

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302