Principesa Margareta a Romaniei lanseaza¾Cartea regala de bucate”

Principesa Margareta a Romaniei lanseaza¾Cartea regala de bucate”
person Horeca
access_time_filled

Principesa Margareta a Romaniei lanseaza „Carte regala de bucate”

Principesa-Margareta-a-Romaniei-Carte-regala-de-bucate

Putin obisnuita pentru o familie regala europeana, lansarea unei carti de bucate este un eveniment pe care trebuie sa îl trecem in agenda. Principesa Margareta a Romaniei lanseaza volumul „Carte Regala de Bucate”, sambata 20 noiembrie, ora 16.00, in cadrul Targului de carte Gaudeamus. Publicata sub editura Curtea Veche, „Cartea regala de bucate” ne prezinta retete culinare din ospitalitatea regala, dar nu numai. Cartea vorbeste subtil despre regalitate in Europa, reprezentand un fel diferit de a cunoaste Familiile Regale ale lumii.

principesa_margareta1

Principesa Margareta a Romaniei a declarat despre propria carte, ca: „Titlul cartii nu contine nicio metafora si nicio ironie. Sunt fericita ca va pot oferi o carte de bucate, regala la modul propriu. Åžtim cu totii cat de importanta a fost si ramane, in ritualul si actiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atata traditie, frumos, calitate si experienta in comportamentul public, incat astazi împartasirea lor este o binefacere. Ideea de a pune împreuna retete culinare, alaturi de povesti cu oameni dragi, este placuta si amuzanta. Am facut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o multime de detalii despre oameni pe care îi iubesc, îi admir sau carora le port prietenie si recunostinta. Timpul petrecut in jurul mesei de pranz sau cina este un act de generozitate, de comuniune spirituala si de intelegere omeneasca. Fiecare dintre noi se simte bine in aceste parti din zi”.

printesa la bucatarie

Capitolele cartii nu respecta ordinea in care sunt servite felurile la masa, nici ordinea alfabetica sau cea a importantei personalitatilor, spune Principesa Margareta. „Capitolele poarta numele celor de la care am retetele si sunt asezate aproximativ in ordinea in care mi-am cunoscut rudele. Crescand in Anglia, Danemarca si Italia, atat de aproape de bunicile mele, am inceput cu ele, apoi am continuat cu parintii mei, Regele si Regina, surorile si verii pe care i-am stiut de mic copil, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei si Ducele de Aosta. Fiecare capitol cuprinde amintirile mele, detalii despre prietenia si legatura noastra de rudenie, un crampei din lumea care ne uneste, contextul cultural si istoric in care familiile noastre au existat împreuna, reteta sau retetele si fotografii”.

Åži, cum nu puteam incheia fara a prezenta macar o reteta „regeasca”, va prezentam o mica mostra extrasa din Cartea regala de bucate…

pui-continental-2

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302