UNWTO organizeaza“Forumul Mondial al Turismului”

UNWTO organizeaza“Forumul Mondial al Turismului”
person Horeca
access_time_filled

UNWTO organizeaza”Forumul Mondial al Turismului”

Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO) a anuntat in cadrul celui mai mare targ de turism din lume adresat specialistilor, World Travel Market (Londra, 8-11 noiembrie 2010), faptul ca va organiza in perioada 6-7 martie 2011, primul Forum Mondial de Turism, la Andorra, împreuna cu Guvernul din Andorra. „Global Tourism Forum” va reuni factori de decizie din sectorul turistic public si privat, economisti, academicieni, reprezentanti ai societatii civile, lideri politici din toata lumea, cu scopul de a face liderii politici sa constientizeze rolul si importanta turismului in revenirea economica post-criza, dar si de a gasi noi modele de dezvoltare durabila a turismului.

andorra

in cadrul unei conferinte de presa la WTM, secretarul general UNWTO, Taleb Rifai si Ministrul Economiei si Finantelor din Andorra, Pere Lopez Agràs, au subliniat obiectivele viitorului Forum Mondial de Turism. „Construirea unor modele noi pentru dezvoltarea turismului: competitivitate si responsabilitate. Vrem ca acest eveniment sa reprezinte primul forum de turism cu adevarat global, unde sectorul turistic public si privat sa intalneasca alte sectoare ale economiei si lideri politici si sa colaboreze, pentru a face inteleasa importanta turismului de catre totii decidentii industriei”, a declarat Taleb Rifai.

coferinta UNWTO

Ministrul Economiei din Andorra, Pere Lopez Agràs a  declarat la randul sau,  ca: „Andorra are o istorie a turismului solida. Suntem o tara micuta in care turismul joaca un rol vital. Suntem incantati sa gazduim primul Forum Global al Turismului”.

welcome andorra

in ciuda faptului ca industria turismului detine un procent de 6-7% din ocuparea fortei de munca din lume si aproximativ 5% din PIB-ul de la nivel mondial, exista inca o lipsa de constientizare a rolului turismului in abordarea provocarilor globale actuale, se arata in comunicatul de presa emis de Organizatia Mondiala a Turismului. Scopul „Global Tourism Forum” îl constituie tocmai promovarea importantei industriei turismului, in abordarea provocarilor globale actuale.

.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302