Promovare intensă a destinaţiilor Europei pentru turiştii din afara spaţiului european

Promovare intensă a destinaţiilor Europei pentru turiştii din afara spaţiului european
person Horeca
access_time_filled

beach_eu_starsComisia Europeană lucrează de săptămâna trecută la o serie de site-uri turistice în diferite limbi, începând cu chineza, pentru a atrage mai mulți vizitatori din țările care nu sunt anglofone. Planul este considerat de Uniunea Europeană, ca un pas în revitalizarea economiei europene, titrează Reuters.
Europa este destinația globală numărul unu pentru turiștii străini, iar turismul contribuie cu 500 de miliarde de euro la PIB-ul UE. Industria turismului din UE angajează aproximativ 10 milioane de oameni și alți 10 milioane lucrează în sectoarele adiacente turismului.

Carlo Fidanza, membru italian al Parlamentului European suține că o modalitate prin care UE ar putea să câștige în cursa turismului global este să promoveze Europa ca o destinație unică, mai degrabă decât prin fiecare stat în parte.
Comisia Europeană a raportat de la începutul anului 2010, creșteri susținute ale turismului în țările cu cele mai mari probleme economice precum Grecia, Spania, Portugalia și Irlanda. Europa a atins un număr record de vizitatori în anul 2008, reprezentând 370 milioane de sosiri internaționale. Comisia Europeană de Travel, care lucrează cu organizațiile de turism din 36 de țări, a raportat creșteri lente ale călătoriilor de anul trecut, dar se așteaptă la o creștere de 3-4% pe parcursul anului 2012.

10-europeancities
Planul pentru turism intensiv și atragere a turiștilor străini în Europa a fost demarat în anul 2007, iar acum Comisia Europeană are 21 de proiecte de susținere a sectorului călătoriilor. Aceste proiecte include monitorizarea gradului de satisfacție al vizitatorilor prin diferite servicii turistice, dezvoltarea relațiilor turistice cu China, Rusia, India, Brazilia și Å¢ările Mediteraneene și promovarea Europei ca destinație pe site-ul visiteurope.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302