Punctele slabe ale turismului românesc

Punctele slabe ale turismului românesc
person Horeca
access_time_filled

Punctele slabe ale turismului românesc

Serviciile de proastă calitate, tarifele prea mari și infrastructura rutieră sunt principalele puncte slabe ale turismului românesc, potrivit unui chestionar realizat pe 23 martie 2011, de ivox.ro, care se ocupă cu realizarea de sondaje de opinie. Peste 36% din respondenți cred că serviciile de slabă calitate reprezintă principala hibă a turismului românesc în timp ce peste 20% consideră că tarifele prea mari practicate de operatorii din turism sunt de vină pentru starea turismului actual.

camera de pensiune

 În proporție de 18,84% respondenții declară că infrastructura rutieră proastă din România este principalul punct slab în turismul românesc.

Alte nemulțumiri ale turiștilor români sunt lipsa unei imagini puternice, pozitive a României în străinătate ca destinație turistică (12,6% sunt nemulțumiți de acest lucru) și starea de degradare a numeroase clădiri și monumente istorice (11,06%).

sosele cu gropi

Ce spun despre acest aspect persoanele cu studii superioare? Serviciile de proastă calitate reprezintă principala lor nemulțumire.

„Pe aceeași bani afară beneficiezi de servicii mult mai bune decât cele oferite de turismul românesc. Condițiile de cazare din hotelurile românești de 2-3 stele sunt, de fapt, de o jumătate de stea. Proasta infrastructură nu face altceva decât să întregească această imagine dezolantă a turismului românesc. Nu întâmplător s-a ales ca siglă frunza. În țara asta dacă nu se taie frunze la câini, sigur se cântă la frunză”, spune nemulțumit un turist pe site-ul ivox.ro.

grafic ivox.ro

„În general ne lipsește conștiința, profesionalismul și generozitatea. La noi nu prea există respect pentru clienți, pentru semeni în general ci doar dorința de a face bani mulți cât mai rapid și cu orice mijloace. Cei care se vor ghida după vechiul concept „Clientul nostru, stăpânul nostru” vor supraviețui, ceilalți se păcălesc singuri”, spune un alt turist.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302