Record în turismul mondial post-criză

Record în turismul mondial post-criză
person Horeca
access_time_filled

Organizația Mondială a Turismului a anunțat la începutul lunii septembrie că în prima jumătate a acestui an numărul sosirilor turistice internaționale a crescut cu 4.5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un număr record de 440 de milioane de sosiri. Creșterea înregistrată în acest an în sectorul turismului, la nivel internațional, vine pe fondul unei creșteri de 6.6% a numărului de sosiri turistice internaționale înregistrate în 2010.
Luând în calcul evoluția pozitivă a industriei turismului într-un context economic deloc încurajator în ultimii ani, reprezentanții Organizației Mondiale a Turismului și-au reîmprospătat mesajul către guvernele țărilor din întreaga lume și anume acela de a considera turismul o prioritate națională. „Turismul poate juca un rol esențial în creșterea economică pentru majoritatea țărilor din Europa și America de Nord, care se încă se luptă să își revină din criză și să găsească noi locuri de muncă pentru populațiile lor”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.
rifaiSpecialiștii UNWTO cred că după o jumătate de an extrem de „încurajatoare” pentru industria turismului, în a doua jumătate a anului 2011 creșterea nu va mai fi așa de accentuată datorită evenimentelor nefavorabile din multe țări ale lumii care au dus la sporirea incertitudinii și a nesiguranței în rândul turiștilor.
Un alt indicator care arată performanța în turism se referă la încasările din turism. Acestea au scăzut semnificativ în 2008 și și-au revenit mult mai greu decât sosirile turistice internaționale. Anul acesta, spun specialiștii UNWTO, ar trebui să aducă o creștere a acestui indicator. În 2010 încasările din turism au crescut cu 5% față de anul 2010, de la 610 miliarde euro la 693 milioane euro.
francetourismRezultatele mult mai bune decât se așteptau pentru prima jumătate a anului 2011 s-au înregistrat în Europa (+6%), creștere impulsionată de revenirea turismului din Europa de Nord dar și din Europa Centrală și de Est. Rezultatele bune înregistrate în turismul european se datorează și unei temporare redistribuiri a turiștilor din Africa de Nord.
Rezultate remarcabile s-au înregistrat și în America de Sud, cu o creștere de 15% a numărului de sosiri turistice în prima jumătate a acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.
Potrivit UNWTO, cererea pentru destinații precum Egipt, Tunisia și Japonia este din nou pe un trend ascendent.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302