România a fost aleasă prim-vicepreşedinte al OMT

România a fost aleasă prim-vicepreşedinte al OMT
person Horeca
access_time_filled

România a fost aleasă prim-vicepreședinte în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), funcție pe care o va deține timp de 1 an, a anunțat astăzi Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Numirea a fost făcută în cadrul Adunării Generale a OMT care a avut loc în perioada 8-14 octombrie în Coreea de Sud, la care a participat și ministrul Turismului, Elena Udrea.
laconfVotul acordat pentru funcția de prim-vicepreședinte vine ca urmare a activității de lobby derulate de țara noastră în rândul țărilor membre OMT, cărora le-au fost prezentate rezultatele înregistrate în ultimii ani în domeniul turismului. De altfel, prezența ministrului Elena Udrea la această adunare a avut ca prim obiectiv tocmai susținerea candidaturii României în rândul participanților.
„Este o reușită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcției de prim-vicepreședinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar și o recunoaștere din partea țărilor membre ale organizației față de evoluția pozitivă a turismului din România.  Deținerea unui loc în Consiliul Executiv, și cu atât mai mult a unei funcții de conducere în cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce privește dezvoltarea domeniului turismului, cât și din punctul de vedere al promovării imaginii țării”, a afirmat ministrul Elena Udrea, după momentul votului.
De asemenea, Elena Udrea i-a mulțumit secretarului general al OMT, Taleb RIFAI, pentru susținerea acordată României în această candidatură, susținere exprimată încă din luna iulie a acestui an, cu ocazia ultimei sale întrevederi cu ministrul dezvoltării regionale și turismului.
Lucrările celei de-a XIX-a Adunări Generale a OMT au loc în perioada 8-14 octombrie 2011, în Coreea de Sud. OMT, agenție specializată a Națiunilor Unite, constituie cel mai important organism internațional în domeniul călătoriilor și al turismului. Organizația își are originile în anul 1925, când a luat ființă, la Haga, Uniunea Organizațiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline și 7 membri asociați.
România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obținut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcția de vicepreședinte al OMT

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302