Romania si Bulgaria, rol major in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Romania si Bulgaria, rol major in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii
person Horeca
access_time_filled

Romania si Bulgaria, rol major in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va coordona alaturi de Bulgaria domeniul prioritar „Promovarea Culturii, Turismului si a Relatiilor Intercomunitare”, al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. in acest sens, MDRT a inceput colaborarea cu ministerele de resort responsabile din Bulgaria, pentru a stabili un plan de actiune comun, se arata in comunicatul de presa emis recent de MDRT.

dunare

Strategia se va axa pe domenii concrete de actiune, precum imbunatatirea navigabilitatii, calitatea apei, cooperarea in domeniul securitatii si dezvoltarea potentialului turistic. Cooperarea intr-un „cadru macroregional” are ca obiectiv realizarea unei coordonari mai eficiente, fara a se aloca fonduri suplimentare, a se stabili noi reguli sau a se crea noi institutii.

MDRT, jucand rolul de coordonator al domeniului prioritar 3, va avea misiunea de a dialoga cu toate programele de finantare europeana din regiune in vederea optimizarii implementarii proiectelor aflate deja in derulare, dar si a identificarii unor noi proiecte relevante din perspectiva implementarii si promovarii Strategiei pentru Dunare.

dunare10

„Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului urmareste in cadrul Domeniului Prioritar 3 promovarea cu succes a unor proiecte extrem de importante pentru turismul romanesc, posibilitate oferita de altfel de rolul nostru de coordonator”, se arata in comunicatul de presa. Cateva dintre aceste  proiecte sunt:

  • Proiectul de dezvoltare a traseelor ciclo-turistice, si vorbim aici atat de initiativa promovata de catre Comisia Europeana, proiectul Iron Curtain ce prevede stabilirea unei rute ciclo-turistice care sa strabata toate statele dunarene, dar si de intentia MDRT de a dezvolta un traseu de-a lungul malului romanesc al Dunarii.
  • Proiectul Datourway „Strategie transnationala de dezvoltare teritoriala durabila a zonei riverane Dunarii cu accent pe turism”, va contribui la dezvoltarea teritoriala a zonei riverane Dunarii si va reflecta un interes strategic comun in domeniul dezvoltarii turismului prin elaborarea unei strategii transnationale, prin implementarea unor proiecte pilot specifice pentru diferite arii si prin elaborarea unor recomandari politice transnationale. Proiectul este finantat din cadrul Programului Operational Sud-Estul Europei si va cuprinde pe langa o strategie transnationala de dezvoltare a teritoriului parcurs de Dunare din Slovacia si pana la varsare si un proiect pilot pentru implementarea unor actiuni de tip greenways (trasee de transport ecologice nemotorizate) pentru toata aceasta zona.
  • Proiectul dezvoltarii porturilor turistice de-a lungul Dunarii in scopul sprijinirii cresterii turismului de croaziera in tara noastra si in intreaga regiune.
  • Proiectul „Platforma informatica de comunicare pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii la nivel national” prevede monitorizarea implementarii Strategiei la nivel national si facilitarea accesului la informatii pentru toti factorii interesati (proiectul este in curs de evaluare).

 

 

 

 

 

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302