Turistii straini prefera sa-si petreaca vacantele in Turcia

Turistii straini prefera sa-si petreaca vacantele in Turcia
person Horeca
access_time_filled

Turistii straini prefera sa-si petreaca vacantele in Turcia

0hagia-sophia-istanbul-turcia

Sectorul turismului din Turcia a contribuit la economia tarii cu 22 miliarde de dolari in 2010, numarul sosirilor in aceasta tara a atins 29 milioane de turisti, in crestere cu 7,5%. in topul celor mai vizitate tari din lume in 2009, Turcia s-a clasat pe locul 7, iar industria ospitalitatii si turismul se estimeaza ca va genera pana in 2019 venituri de  123 de miliarde de dolari datorita turismului specializat, precum turismul pentru golf, care a adus Turciei in 2010 venituri de 680 milioane de dolari, iar turismul medical se asteapta sa creasca cu 16% in urmatorii 3 ani.

0Istanbul2 avenara tours

in perioada 7-9 februarie 2011, se va desfasura la Istanbul, Conferinta Hotel Investment Asia Centrala si Turcia (CATHIC), despre care Jonathan Worsley, presedinte al departamentului de evenimente la STR Global a spus ca va aduce unii dintre principalii dezvoltatori si consultanti din domeniul hotelier, pentru a dicuta potentialul sectorului in Istanbul si sa dicute cum Turcia si regiunea Asiei Centrale vor contribui la cresterea si dezvoltarea turismului in yona Orinetului Mijlociu si Africa de Nord, se anunta in comunicatul de presa al organizatorilor evenimentului.

0PIATA KAZILAY ANKARA

Worsley a mai spus ca oportunitatile pentru dezvoltarea turismului se gasesc in toata Turcia, dar a sugerat o concetrare a atentiei catre Istanbul, Mugla, Ankara, cat si regiunile cu plaje de la Marea Mediterana si Marea Neagra. „Turcia este noua zona fierbinte pentru dezvoltarea turismului. Å¢ara are resursele necesare, variate si interesante si sunt elementele cheie ale ofertelor de vacanta.

0turkish-resort-miracle-hotel-antalya

Despre Istanbul, Worsley a spus ca acesta duce lipsa de locuri de cazare si pentru a acoperi cererea, orasul are nevoie de 31.500 de camere de hotel. „in prezent, lanturile internationale si regionale desfasoara planuri pentru construirea a 2.500 de noi camere de hotel in Istanbul pana in 2015, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a acoperi cererea”. Turismul medical, de leisure si de golf va alimenta cererea, a mai precizat Worsley.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302