România va atrage cu peste 15% mai mulţi turişti moldoveni în 2012

România va atrage cu peste 15% mai mulţi turişti moldoveni în 2012
person Horeca
access_time_filled

Patronatele din turism estimează că numărul turiștilor din Republica Modova care aleg ca destinație turistică România va crește în acest an cu 15-20%, ca urmare a protocolului comun semnat între ANAT România și ANAT Moldova, în luna decembrie a anului trecut.

bv

„După primele 2 infotripuri cu agenți de turism din ANAT Moldova, pe care i-am invitat să cunoască destinațiile românești ” la Râșnov și la Sinaia, în această săptămână peste 40 de agenți de turism moldoveni, însoțiți de repezentanți mass-media din Republica Moldova, se află într-un megainfotrip organizat pe Litoralul Românesc și în Delta Dunării, alături de alți 500 de agenți de turism din România”, a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).
FAPT va continua să organizeze infotripuri în fiecare regiune turistică majoră a României, prin fiecare asociație regională de promovare, în parteneriat cu ANAT România și ANAT Moldova.

lit2

„Mă bucur să constat că inițiativa privată a patronatelor noastre a determinat orientarea hotelierilor și a touroperatorilor români către Moldova, ceea ce va crește consistent numărul de turiști moldoveni în destinațiile românești. De altfel, parteneriatul nostru a determinat și o reacție pozitivă din partea Consulatului României la Chișinau, cu care suntem în permanentă legătură, și chiar participarea ministerului la Târgul de Turism de la Chișinău, deși inițial acest târg nu era pe lista celor aprobate pentru 2012”, a mai adăugat Corina Martin.
Mai mult decât atât, spune președintele FAPT, ambasadele celor 2 țări au raspuns pozitiv strategiei patronatelor din turismul românesc, astfel încât, deși inițial Ministerul Turismului își orientase eforturile de promovare spre alte țări considerate ca având potențial emitent către România, patronatele au demonstrat că o piață extrem de apropiată Romaniei, din toate punctele de vedere, trebuie reconsiderată ca și piață strategică pentru atragerea de turisti străini către România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302