Romanii aleg agentiile de turism in defavoarea online-ului

Romanii aleg agentiile de turism in defavoarea online-ului
person Horeca
access_time_filled

Romanii aleg agentiile de turism in defavoarea online-ului

Conform unui sondaj realizat in perioada 10-24 ianuarie 2011 de catre portalul inforturism.ro in parteneriat cu iVox, majoritatea turistilor romani isi achizitioneaza vacanta direct la sediul agentiei de turism si nu online. Din cei 4120 de respondenti, 69,22% prefera sa faca plata serviciilor la sediul agentiei. Un procent mic, dar in crestere, prefera sa faca plata online, 21,04% si 9,73% aleg banca pentru a realiza tranzactia.

agentii online

in cadrul sondajului participantii au fost rugati sa realizeze un clasament al regiunilor preferate pentru o vacanta in tara. in top s-a clasificat Litoralul Marii Negre – 49,39% dintre respondenti sustinand ca il prefera de fiecare data cand merg in vacanta. Acesta este urmat de regiunea Transilvaniei si Maramures, pe locul 4 situandu-se zona Bucovinei.

Cele mai cautate destinatii turistice in anul 2010, au fost, conform statisticilor de rezervari realizate pe portalul infotursim.ro, Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia si Austria. Pentru Romania, cele mai multe rezervari de vacanta au fost realizate pe destinatia Mamaia si Eforie Nord (33%). Pentru Bulgaria, destinatiile cele mai cautate, care au strans cele mai multe rezervari in 2010, au fost Nisipurile de Aur si Sunny Beach (45%). Clasata pe locul 3, Grecia a avut ca destinatii preferate Insula Corfu si Insula Thassos (33%).

vacanta romanilor

„Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona)”, se mai arata in comunicatul de presa.

in cazul mijloacelor de transport utilizate, masina personala este una dintre cele mai populare solutii pentru vacanta pentru romani. Autocarul si avionul raman ca optiuni, 34.94% dintre respondenti declarand ca nu folosesc niciodata autocarul, in timp ce 48% sustin ca nu folosesc niciodata avionul.

agentie tourism

La intrebarea”in ce masura te intereseaza recomandarile de vacanta ale agentiilor?” procentul majoritar (45,66%) al raspunsurilor a fost in favoarea recomandarilor agentiilor, respondentii declarand ca acestea conteaza in mare masura in alegerea vacantei.

in topul serviciilor achizitionate de catre participantii la sondaj se afla sejururile – 19% dintre respondenti declarand ca rezerva des acest tip de vacanta. Acestea sunt urmate, ca frecventa in achizitionare, de cazari si city break-uri, pe ultimul loc situandu-se croazierele. in cazul croazierelor un procent de 4,17% dintre participanti au declarat ca le achizitioneaza des.

La sondaj au participat 4120 de persoane, dintre care 60.27% femei si 39.73% barbati. Cea mai mare parte a respondentilor au provenit din municipiul Bucuresti (22,82%), judetul Cluj (6,29%), judetul Iasi (4,76%) si Constanta (4,32%).

Concluzia sondajului, se arata in comunicatul de presa, « este faptul ca majoritatea romanilor isi ia vacanta o singura data pe an, aceasta fiind in marea parte a cazurilor un sejur in Romania, Bulgaria sau Grecia, unde acestia au in topul activitatilor preferate statul la plaja, relaxarea la munte sau vizitarea obiectivelor culturale. Majoritatea turistilor romani isi achizitioneaza vacanta direct de la sediul agentiei si prefera ca metoda de transport masina personala Ãƒâ€šÃ‚».

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302