S-a redeschis Balkan Bistro la Grand Hotel Continental

S-a redeschis Balkan Bistro la Grand Hotel Continental
person Horeca
access_time_filled

După ce a fost închis aproape un an, restaurantul Balkan Bistro își așteaptă clienții oferindu-le preparate diversificate într-un meniu echilibrat mai concentrat din bucătăriile tradiționale ale țărilor care fac parte din regiunea geografică a Balcanilor: Serbia, Bulgaria, Croația, Grecia, Turcia și România.

Balkan-Bistro1
Interiorul a rămas același, culorile dominante fiind roșu și negru, care se regăsesc în portul național al tuturor țărilor balcanice. Balkan Bistro-ul de astăzi se adresează persoanelor care apreciază mâncarea savuroasă, consistent, celor care sunt tentați de gusturi și arome noi, dar în același timp familiare. Adepții slow food sunt cei care vor aprecia acest restaurant, și anume clienții ce dorec să savureze preparatele culinare într-o atmosferă modernă și relaxantă.

Restaurant-Balkan-Bistro-20110228145111
Executive Chef, Cristian Oprea și-a prezentat semnătura personală în gătirea acestor preparate și a adus și produse noi în meniul restaurantului. Cu o experintă de 10 ani în străinătate la Sheraton și încă 7 ani în industria ospitalității românești (souschef la Howard Johnson, chef Ramada Sibiu și Radisson Blu), cheful Oprea s-a implicat în transformarea meniului Balkan Bistro pentru a crea o experiență culinară desăvârșită.
ImamRețetele sunt pregătite cu ingrediente naturale, iar numele felurilor de mâncare sunt redate în limba de origine: Imam Bayildi, Meze Konstantinos, Halloumi me piperi prasino, Karides Guvec, Horiatiki, Pasujl, Pasticada, Yiaourti me meli, Sarailie.
Spre exemplu, Meze Konstantinos este o salată de legume la grătar cu sos de iaurt, brânză feta și plăcinte asortate (feta, carne și spanac). Aromele mixului de vinete, dovlecei, ceapă, ardei și ciuperci ne îndeamnă să savurăm o părticică din bucătăria grecească, combinate cu sosul de iaurt care completează gustul sărat al brânzei feta. Yiaourti me meli este un desert ușor, în care iaurtul cremos combinat cu miere determină o spumă apetisantă, presărată cu nuci crocante, potrivită pentru zilele de vară.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302