Fosta casă a lui Caragiale a devenit restaurantul La Union

Fosta casă a lui Caragiale a devenit restaurantul La Union
person Horeca
access_time_filled

Cu investiție de 300.000 de euro fosta casă a lui Ion Luca Caragiale, de pe strada ce poartă numele dramaturgului, a fost transformată într-un restaurant, care amintește de Bucureștiul de la începutul secolului XX. Restaurantul La Union a fost deschis la începutul lunii martie a acestui an și a făcut deja senzație printre amatorii de inedit.

 launion1
„Am transformat fosta casa a lui Caragiale într-un restaurant cochet care te smulge din cotidian și te duce pentru câteva clipe în Bucureștiul de la începutul secolului XX. S-a urmărit crearea unui spațiu deosebit, respectând arhitectura și istoria casei, care să îmbine eleganța cu un serviciu de excepție. Din aceste motive, o mare parte din bani a fost investită în amenajarea restaurantului”, a declarat Cristian Mihai Balint, proprietarul La Union.
launion260% din investiție a fost direcționată către reabilitarea structurală, restaurarea elementelor arhitecturale originale și amenajarea interioară, iar restul de 40% a fost investit în aparatură și utilaje.
O atenție deosebită a fost acordată alegerii și pregătirii angajaților, punându-se accentual pe serviciul oferit în restaurant de la intrarea clientului și până la plecarea sa.
„Le oferim celor care ne calcă pragul ospitalitatea și savoarea bucatelor de altădată. Până la urmă, totul se completează : o bucătărie românească de excepție, preparate internaționale rafinate și o poziționare excelentă prin localizarea restaurantului în centrul pitoresc al Bucureștiului. Dacă serviciile nu ar fi impecabile, povestea nu ar mai suna la fel”, a adăugat Cristian Mihai Balint, proprietarul La Union.launion8
Restaurantul, aflat pe strada Ion Luca Caragiale nr.21-23, este un fel de mașină a timpului: muzica, bucatele, atmosfera și serviciile duc clienții pentru câteva ore în altă lume. „Încă de la intrare, locul acesta pare să spună o poveste”, a declarat proprietarul .
La Union anunță o serie de evenimente care vor exploata latura culturală pe care o promovează, promițând multe surprize. Primul eveniment din această serie se va numi „O notă pierdută … La Union” și va avea loc vineri, 3 iunie, între orele 20:00-22:00. În acest interval, clienții de la masa norocoasă nu vor primi nota de plată, consumația fiind din partea casei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302