Salvamontul din judeţul Gorj primeşte finanţare

Salvamontul din judeţul Gorj primeşte finanţare
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a semnat în data de 28 aprilie, contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional pentru „Realizarea sistemului integrat de salvare montană a județului Gorj”.

salvamont-gorj2

Proiectul își propune valorificarea resurselor naturale în scop turistic prin asigurarea condițiilor specifice de siguranță a turiștilor în arealul muntos gorjean, amenajarea a 9 posturi salvamont prin construirea a 6 clădiri (Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeș, Schela) și reabilitarea a 3 clădiri existente (Tismana, Bumbești –Jiu, Stănești), precum și dotarea celor 9 posturi salvamont cu mijloace și echipamente specifice asigurării condițiilor optime de salvare în arie montană.

Salvamont-gorj1

Grupul țintă vizat este reprezentat de: turiștii practicanți de sporturi de iarnă și turism montan; turiștii aflați în dificultate, rătăciți, bolnavi, dispăruți sau accidentați în zona montană, care vor dispune de o activitate preventivă și salvare eficientă; administrațiile publice locale partenere în cadrul proiectului; proprietarii de structuri de primire turistică/agrement turistic; operatori în turism și alte entități cu activități turistice, potențiali investitori.

Valoarea toală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 19 luni, este de 9.203.949,60 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.108.217,71 lei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302