Sănătatea unei afaceri în domeniul alimentar începe cu o bucătărie sănătoasă

Sănătatea unei afaceri în domeniul alimentar începe cu o bucătărie sănătoasă
person Horeca
access_time_filled
newsletterACO 1

Sănătatea unei afaceri în domeniul alimentar începe cu o bucătărie sănătoasă

O afacere sănătoasă începe cu o bucătărie sănătoasă, ce utilizează în mod sănătos apa și care gestionează eficient și sustenabil grăsimile. Acest lucru îl știe și ACO România, parte a grupului ACO, lider mondial în soluții pentru gestionarea evacuării apei. ACO proiectează soluții inteligente de colectare a apelor uzate, inclusiv pentru bucătării comerciale, urmărind minimizarea costurilor de operare și creșterea siguranței alimentelor.

ACO pune la dispoziție o gamă largă de produse ce vin în ajutor ul administratorilor de bucătării comerciale: rigole, guri de scurgere, capace de acces, sistemul de conducte din inox și, nu în ultimul rând, separatoare de grăsimi, acestea din urmă considerate de mulți proprietari de restaurante „călcâiul lui Ahile” al bucătăriei. Soluțiile oferite de ACO referitoare la separatoarele de grăsimi sunt grupate în două categorii: separatoare de grăsimi cu montaj îngropat, ideale pentru a fi prevăzute încă din etapa de proiectare a investiției și separatoare de grăsimi autoportante, gata configurate pentru o instalare rapidă, în bucătării comerciale existente. Pentru bucătăriile în funcțiune, ce se confruntă cu problema ineficienței și costului de mentenanță ridicat al separatoarelor de grăsimi existente, soluția salvatoare vine de la ACO Grease Capture.

ACO2

Separatoare de grăsimi ACO Grease Capture

Separatoarele de grăsimi ACO Grease Capture, cu design inovativ, oferă o serie de modele diferențiate pe mai multe niveluri de debite ale apei uzate și a numărului d e echipamente ce se pot grupa. Dimensiunile unui astfel de separator sunt reduse, pot fi instalate cu ușurință în spațiul de sub lavoar (în vecinătatea imediată a sursei de apă contaminată, scăzând riscul deversării apelor uzate direct în rețeaua de canalizare, implicit reducând posibilitatea colmatării acesteia cu grăsimi), nu necesită construcții ajutătoare, fiind autoportante, au racordurile rotative, conectându-se cu ușurință la rețeaua de canalizare existentă. Cele mai importante avantaje sunt însă în exploatare. Sistemul unic de construcție cu două camere, patentat, asigură prin design coalescența picăturilor de ulei și grăsime (forțarea acestora să se combine în picături mai mari, la trecerea printr-o fantă cu formă unică). Părțile interioare nu sunt mobile, nimic nu se poate bloca, procesul de golire a separatorului de grăsimi ACO Grease Capture este extrem de facil: trebuie să alocați doar 5 minute zilnic (sau de câte ori este nevoie, în funcție de fluxul clienților) pentru a deversa cele două recipiente, tava de colectare a reziduurilor solide și recipientul cu ulei și grăsime lichide (păstrate lichide datorită unui dispozitiv de încălzite permanent).

aco3

Rigole cu design igienic pentru bucătării profesionale

Un alt aspect al funcționării unei bucătării comerciale, în care ACO aduce soluții tehnice optime, este cel al sifoanelor de pardoseală profesionale. Sistemul de colectare igienică ACO îndeplinește cu strictețe cerințele sanitare pentru prevenirea contaminării cu bacterii. Gurile de scurgere, rigolele și capacele de acces ACO din inox, sunt concepute pentru a oferi condiții igienice înalte, conform standardelor din domeniu. Soluțiile propuse sunt robuste, tratează cu eficiență îmbinarea pardoselii cu elementele ACO, oferind stabilitate în timp, sunt concepute modular, pentru o adaptare optimă spațiilor și traseelor de diverse dimensiuni și forme, cu diverse capacități de preluare a debitului de apă.

Aceste game de produse nu ar fi fost posibile dacă ACO nu și-ar fi lărgit aria de expertiză. Toate produsele ACO sunt concepute și realizate ținând cont de dinamismul provocărilor contemporane – schimbările climatice, creșterea standardului sanitar în diverse domenii, și mai ales în industria alimentară, îndeplin rea standardelor ridicate de igienă și de siguranță de care are nevoie consumatorul modern.

QR ACOACO România lansează în perioada 1 octombrie – 12 noiembrie 2020 o tombolă pentru propietarii sau admistratorii de restaurante cu premii constând în 3 separatoare de grăsimi ACO Grease Capture. Pentru mai multe detalii și pentru înscriere în promoție, scanați sau dați click pe codul QR.

Pentru mai multe informații privind sistemele ACO sau consultanță referitoare la proiectarea sau operarea colectării apelor uzate în industria alimentară, contactați expertul ACO dedicat acestui sector: dl. Cristian Neacșu, Business Development Manager F+K, mobil: +40740300772, e-mail: cristian.neacsu@aco.ro.

Daca nu doriti sa mai primiti alerta Horeca.ro va puteti {unsubscribe}dezabona aici{/unsubscribe}.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302