Sanctiuni dure aplicate de MDRT pentru servicii turistice ilegale

Sanctiuni dure aplicate de MDRT pentru servicii turistice ilegale
person Horeca
access_time_filled

Sanctiuni dure aplicate de MDRT pentru servicii turistice ilegale

Amenzi in valoare de peste 1 miliard de lei vechi (131.500 lei noi) au fost aplicate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul Comandamentului de Iarna instituit in perioada 20.12.2010 – 20.01.2011. Actiunile de verificare au fost realizate de catre Directia Control, Verificare si Monitorizare Turistica, din cadrul MDRT, si au vizat verificarea serviciilor turistice din statiunile montane din Romania, a legalitatii functionarii structurilor de primire turistice, partiilor de schi si agentiilor de turism.

statiune iarna

Au fost verificate 573 de unitati, din care 234 cu functiuni de cazare, 183 cu functiuni de alimentatie publica, 41 partii de schi si 59 agentii de turism. in urma verificarilor au fost aplicate 36 de amenzi, in valoare totala de 131.500 lei, 72 de avertismente, 2 declasificari, 5 suspendari de licente si 4 retrageri de certificate.

Principalele deficiente constatate au fost, potrivit MDRT:

•           functionarea fara detinerea certificatului de clasificare sau cu certificatul de clasificare expirat;

•           nerespectarea criteriilor obligatorii avute in vedere la clasificare;

•           neafisarea numerelor de telefon utile turistilor;

•           neintocmirea fiselor de anuntare a sosirii/plecarii turistilor sau a cartilor de imobil, dupa caz, conform prevederilor H.G. nr. 237/2001;

•           functionarea unor agentii de turism fara detinerea politei de asigurare sau cu polita de asigurare expirata;

•           nerespectarea contractului-cadru incheiat cu turistii;

•           informarea incorecta sau incompleta a turistilor;

•           functionarea si desfasurarea de activitati specifice agentiilor de turism in alte spatii decat cele licentiate;

•           neafisarea licentei si brevetului de turism;

•           nerespectarea prevederilor H.G. nr. 263/2001 republicata privind amenajarea, omologarea, intretinerea si exploatarea partiilor si traseelor de schi pentru agrement si ale normelor privind amenajarea, omologarea, intretinerea si exploatarea partiilor si traseelor de schi pentru agrement  prevazute in OMT nr. 491/2001.

statiune romaneasca

in timpul actiunilor de control „s-a efectuat instructajul si indrumarea corespunzatoare a operatorilor economici controlati in vederea intrarii in legalitate, prin precizarea documentelor necesare obtinerii certificatelor de clasificare, a brevetelor de turism, a licentelor precum si prezentarea posibilitatilor de efectuare a cursurilor de formare manageriala pe care trebuie sa le urmeze. De asemenea, au fost distribuite fly-ere de atentionare privind turismul la negru”, se mai arata in comunicatul emis la cererea redactiei, de catre MDRT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302