Primaria Capitalei a eliminat taxa hoteliera de 3%

Primaria Capitalei a eliminat taxa hoteliera de 3%
person Horeca
access_time_filled

Primaria Capitalei a eliminat taxa hoteliera de 3%

Taxa hoteliera de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminata pentru acest an de Primaria Capitalei, care a renuntat astfel la incasari, dar ii determina pe hotelieri sa reduca tarifele cu 3%. Decizia a fost transmisa touroperatorilor intr-o scrisoare adresata, la sfarsitul lunii ianuarie, Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc de catre Directia Generala de Dezvoltare si Investitii a Primariei Municipiului Bucuresti.

camera de hotel

„in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 31 mai 2010 a fost supus spre dezbatere proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucuresti in 2011. La sfarsitul discutiilor, proiectul de hotarare a fost supus la vot in intregime si nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat”, se arata in adresa primariei. in aceasta situatie, potrivit scrisorii, in conformitate cu normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai presupune ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

„Avand in vedere cele mentionate mai sus, pentru anul 2011 nu se percepe taxa hoteliera”, se mai arata in scrisoare. Taxa perceputa de primarie era de 3% din tariful de cazare.

receptioner1

Conform unor estimari ale companiei de consultanta Fivestar Hospitality, industria hoteliera din Bucuresti a avut anul trecut afaceri de 90-100 milioane de euro. incasarile din servicii de cazare s-au situat in intervalul 70 – 80 de milioane de euro. Din aceste date reiese ca municipalitatea a incasat anul trecut din taxa de cazare de la hoteluri peste 2 milioane de euro.

Taxa hoteliera este stabilita de consiliile locale si este cuprinsa intre 0,5% si 5% din incasarile provenite din cazare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302