Se deschide “Arena Paltinis”, cel mai nou complex de partii din Romania

Se deschide “Arena Paltinis”, cel mai nou complex de partii din Romania
person Horeca
access_time_filled

„Arena Paltinis”, cel mai nou complex de partii din Romania

 Cel mai nou complex de partii din Romania, Arena Paltinis va fi inaugurat la inceputul lunii decembrie, la intrarea in statiunea Paltinis. Conceput dupa modelul partiilor de ski existente in Austria, complexul „Arena Paltinis, Ski&Snowboard Resort” va avea cinci partii, patru cu lungimi intre 600 si 700 de metri si una pentru copii si incepatori, lunga de 250 de metri, dotata cu nocturna. Arena Paltinis va avea cel mai modern snow park din Romania, un park destinat schiorilor si snowboarderilor cu tendinte spre extrem, format din rampe naturale pentru sarituri.

skiSituat la o altitudine de 1400 de metri, in muntii Cindrel, aproape de intrarea in statiunea Paltinis, complexul Arena a fost conceput de trei sportivi de performanta ai sporturilor de iarna Andy Fazekas, Martin Freinademetz si Aurel Balu. Ideea proiectului Arena Paltinis ii apartine lui Andy Fazekas. Martin Freinademetz a pus la bataie experienta sa in sporturile de iarna si know-how-ul austriac, iar Aurel Balu a venit cu utilajele necesare unui proiect de o asemenea anvergura.

m2

in total, partiile complexului au in jur de 3000 de metri. Transportul se face cu patru teleschiuri. Partiile pentru avansati au instalatii de cablu cu o capacitate de 1200 de persoane pe ora, iar cea pentru incepatori de 500 de persoane pe ora. Complexul are o parcare de 300 de locuri si un apres schi cu o capacitate de 200 de persoane. Tot aici se va deschide prima scoala profesionista de ski si snowboarding din Romania, invataceii putand lua lectii direct de la cei doi maestri ai sporturilor extreme de iarna, pe partii de 25 m si 50 metri, destinate exclusiv copiilor sub 6 ani. Pentru ca conceptul complexului se adreseaza familiei, cei mici vor avea propria partie de sanie in lungime de 1000 m, iar in vara anului 2011 se va amenaja prima partie de sanie de vara din tara.

m1

Nici amatorii sporturilor de extreme, nu au fost uitati; pentru ei se va realiza parcul pentru snow-board-eri in lungime de 600 metri, care va avea rampe si obstacole naturale. Pe 19 decembrie 2010, la Arena Paltinis va avea loc World Snowboard Day, o sarbatoare a tuturor pasionatilor de snowboard, care se desfasoara de mai multi ani peste tot in lume.

Accesul pe partii se va face pe baza unor carduri si cartele magnetice, tarifele fiind urmatoarele: cartela pentru o zi cu urcari nelimitate 50 lei, carduri cu puncte pentru 10 urcari pe partiile lungi 25 lei, card cu puncte pentru 15 urcari pe partia scurta 25 lei. Elevii si pensionarii vor beneficia de reduceri substantiale, iar copiii pana in 6 ani vor avea gratuitate.

bar

Martin Freinademetz, unul din initiatorii proiectului, este multiplu campion mondial la snowboard si organizatorul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, RedBull Romaniacs. Andy Fazekas are nu mai putin de 11 titluri nationale la snowboard. Aurel Balu este membru al clubului Crazy Bike si un impatimit al sporturilor de iarna. „Ne-am dorit foarte mult sa ducem la bun sfarsit un asemenea proiect pentru ca schiul si snowboardingul sunt niste sporturi extraordinar de frumoase iar copiii merita sa beneficieze de un resort de ski cu toate facilitatile. Vor urma multe alte surprize, destinate in special familiilor”, a spus Martin Freinademetz.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302