Sibiu, singurul oraş din România cotat cu 3 stele Michelin

Sibiu, singurul oraş din România cotat cu 3 stele Michelin
person Horeca
access_time_filled

Sibiul este singurul oraș din România care a primit în ediția din acest an a „Ghidului Verde Michelin” o cotație de 3 stele, care pentru realizatorii acestui ghid turistic înseamnă că orașul este „o locație care trebuie văzută neapărat”. Ghidul Michelin pentru România a fost lansat în 26 mai 2011, la București, în cadrul Bookfest.
turnsbPrimarul Klaus Iohannis declarat într-o conferință de presă, că Sibiul a primit punctaj maxim din partea realizatorilor „Ghidului verde Michelin”, fiind singurul oraș din România care a primit această distincție. „În clasificările Michelin o stea înseamnă că merită să te abați puțin din drum ca să vezi locul respectiv, două stele înseamnă că e bine să te abați din drum ca să vezi locul respectiv, iar trei stele înseamnă că trebuie să îți faci un drum extra pentru a vedea locația respectivă. Un oraș de trei stele este o locație care trebuie neapărat văzută”, a declarat Klaus Iohannis.
ghiduverdePrimarul Sibiului a precizat că, în vacanțele personale, a folosit de foarte multe ori „Ghidul verde Michelin”, fiind încântat de faptul că este un ghid turistic independent. „Cel mai mult îmi place la acest ghid faptul că este independent. Dacă îmi planific un concediu, atunci încerc să îmi cumpăr ghidul și locul în care ajung e chiar așa cum e descris. Eu îl folosesc de ani, ca persoană privată. Mi s-a părut notabil că Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat”, a explicat Klaus Iohannis.
Ghidul invită turiștii să poposească în Sibiu și „să descopere în liniște orașul săsesc cu minunatele sale priveliști și muzeele Brukenthal și Dumbrava”. Orașul este nominalizat atât în secțiunea „Idei pentru weekend2, cât și la secțiunea unui tur „esențial” al României (un itinerar de 17 zile prin România).
Sibiul și împrejurimile apar în numeroase rânduri în ghid: Sibiul ca oraș medieval, împrejurimile ca „rural și frumos”, Sibiul ca oraș al muzeelor, Sibiu – oraș al evenimentelor. În textul ghidului, zona Sibiului are rezervate 13 pagini.Autorii ghidului afirmă: „Este greu să nu te lași cucerit de farmecul acestui baroc a cărui frumusețe a făcut ca orașul să fie desemnat Capitală Culturală Europeană în 2007 și totul contribuie la puterea de seducție pe care Sibiul o exercită asupra vizitatorului”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302