România va avea un Sistem Informatic de Evidenţă a Turiştilor

România va avea un Sistem Informatic de Evidenţă a Turiştilor
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a semnat la începutul lunii iunie contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidență a Turiștilor. Sistemul reprezintă unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale în turism și va constitui o importantă sursă de indicatori statistici în domeniu, potrivit MDRT.
În termen de 6 luni de la semnarea contractului, IBM va realiza pentru MDRT proiectarea și implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor. Astfel, IBM va livra componentele hardware și software necesare și va presta servicii de analiză, instalare, configurare, testare și dezvoltare a sistemului, precum și servicii de mentenanță și instruire a angajaților MDRT implicați în derularea proiectului.
receptieUlterior, unitățile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în Sistem și îl vor accesa zilnic, pentru a înregistra datele cu privire la evidența ocupării în propria unitate.
Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turiști înregistrați în respectiva unitate. În acest fel, MDRT va avea la dispoziție, pentru prima dată, informații reale și actualizate la zi în acest domeniu.
Principalele avantaje pe care le conferă Sistemul, prin furnizarea de informații reale și actualizate la zi în acest domeniu, se referă la:
•    posibilitatea MDRT de a compara în timp real situația din unitățile de cazare cu datele raportate în cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activității de control și de combatere a evaziunii fiscale în turism;
•    posibilitatea MDRT de obține date despre evoluția unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate în fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii în domeniu.
Licitația organizată de MDRT pentru achiziția Sistemului Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor a avut loc în luna aprilie a.c.. În urma analizei documentației depuse, efectuate de comisia de evaluare, contractul a fost atribuit SC IBM Romania SRL, singurul participant la procedură, la o valoare de 2.089.122 lei, inclusiv TVA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302