Sondaj: 80% dintre turişti votează pentru tren

Sondaj: 80% dintre turişti votează pentru tren
person Horeca
access_time_filled

Sondaj: 80% din turiști preferă călătoriile cu trenul

Un sondaj realizat recent printre turiștii internaționali, de către SilverRail Technology a relevat faptul că 80% dintre turiștii chestionați ar prefera să călătorească cu trenul dacă ar avea opțiunea trenurilor de mare viteză, în locul zborurilor. De asemenea, atunci când își planifică călătoriile, 90% din cei chestionați ar dori să vadă afișate lângă opțiunile de zboruri și pe cele de trenuri de mare viteză. Traficul feroviar de mare viteză este extrem de popular în Europa și Asia, și beneficiază de investiții de peste 200 miliarde de dolari în întreaga lume, potrivit studiului.

tren rapid

De asemenea, 61% din respondenți ar alege trenul în defavoarea avioanelor dacă costul ar fi la fel. Cu traficul aerian care devine din ce în ce mai costisitor și frustrant, datorită etapelor care iau mult timp, nu este de mirare că turiștii caută alte alternative. Cei care au realizat studiul se întreabă: Vor înlocui trenurile de mare viteză zborurile în ceea ce privește preferințele călătorilor? Tot ei își răspund: „Cu siguranță da. Cererea pentru trenurile de mare viteză este din ce în ce mai mare”.

tren rapid 2

Rezultatele studiului relevă faptul că turiștii iau în considerare la timpul călătorie și experiența de călătorie oferită de mijlocul de transport atunci când optează pentru acesta.  66% din respondenți ar accepta o oră în plus sau chiar mai mult la timpul total de călătorie pentru a evita taxele pe bagaje, securitatea din aeroport, chek-in și procesul greoi de pe aeroporturi.

tren rapid 3

Și în ceea ce privește costurile, trenurile câștigă teren în fața avioanelor. 61% din respondenți sunt frustrați de extra-costurile adăugate la prețurile biletelor de avion și vor ca prețul biletului să fie prețul total al călătoriei lor. Mai mult, 89% dintre aceștia acționează pentru a evita să plătească taxe de bagaj, și își îndeasă la maxim lucrurile în bagaje.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302