Top 10 destinaţii de business şi leisure în 2011

Top 10 destinaţii de business şi leisure în 2011
person Horeca
access_time_filled

Top 10 destinații de business și leisure în 2011

Great Hotels of the World (alianța mondială dedicată hotelurilor de lux independente) a publicat predicțiile sale pentru cele mai populare 10 destinații din lume pentru turismul de afaceri și pentru turismul activ în același timp, în 2011. De observat că, în clasamentul realizat de Great Hotels of the World lipsesc destinațiile americane și sunt din ce în ce mai multe destinații europene. Iată locurile cele mai bune din lume pentru întâlniri de afaceri, conferințe, congrese dar și pentru turismul activ și de aventură.

  1. Muntenegru
  2. Muntenegru

După ce a experimentat o creștere semnificativă în sectorul de turism leisure, în ultimii ani, Muntenegru se dezvoltă rapid ca o destinație populară pentru planificatorii de întâlniri și conferințe. Localizată pe coasta Adriatică, Muntenegru oferă experiențe unice pentru turismul activ dar și pentru activități de teambuilding. Faciltățile puse la dispoziție pentru întâlniri și conferințe sunt excelente aici. Industria hotelieră este în plină expansiune, cu investiții uriașe în dezvoltarea de hoteluri și în infrastructură.

  1. Croația

Cunoscută sub numele de „Perla Adriaticii” datorită standardelor sale ridicate în turism, Croația are o foarte multe de oferit turismului de afaceri și nu numai. Cu destinații atractive precum Dubrovnik, Zagreb, Split și Hvar, cu legături excelente prin 9 aeroporturi internationale, Croația se transformă rapid într-o opțiune atractivă pentru congrese, întâlniri și excursii.

  1. Africa de Sud

johannersurg2

Cu priveliști superbe, un climat însorit, diversitate culturală și o foarte mare valoare acordată banilor, Africa de Sud devine din ce în ce mai atractivă. Cupa Mondială a reprezentat o imensă oportunitate pentru Africa de Sud de a-și arăta infrastructura excelentă. Johannesburg și Cape Town în special au devenit opțiuni foarte populare pentru cumpărărtori, datorită capacității lor de a găzdui evenimente la dimensiuni și prețuri diferite. Se construiesc multe hoteluri și centre de conferințe noi, iar facilitățile existente sunt în curs de renovare.

     4. India

Cu cele mai noi tehnologii și facilități, ospitalitate recunoscută, patrimoniu bogat și frumuseți naturale, India este o destinație ideală pentru întâlniri și congrese și reprezintă totodată o destinație exotică, unde turismul active este la el acasă.

  1. Lisabona  Portugalia

lisbon 2

Lisabona iese în evidență ca una dintre cele mai bune destinații pentru întâlniri din Europa datorită poziționării sale, a infrastructurii moderne, a climei blânde și a varietății de locuri. Reputația Lisabonei ca o destinație internațională de business va continua să se consolideze și în 2011.

    6. Turcia

Cu legături excelente de transport, Turcia reprezintă un punct de întâlnire convenabil pentru europeni și asiatici deopotrivă și are o varietate de locații de întâlnire și unități de cazare. Luxoasele resorturi din Turcia, boutique- hotelurile, centrele de conferințe perfect dotate oferă cele mai înalte standarde de servicii și ospitalitate.

     7. Insulele grecești

grecia insule

Aici există o abundență de hoteluri cu facilități foarte bune pentru întâlniri și conferințe, care, combinate cu o climă blândă tot timpul anului, îmbunătățiri continue ale infrastructurii și zboruri frecvente, fac din Insulele grecești o destinație pulară. Creta, Rhodes și Mykonos au o cerere extrem de ridicată în creștere cu 20% în 2011, față de 2010.

     8. Islanda

Islanda oferă locuri unice pentru turismul activ și de asemenea are facilități excelente pentru întâlnirile de afaceri și conferințe. Oferta țării pentru turismul de aventură este recunoscută la nivel mondial: izvoare termale, vulcani, ghețari, canioane, ș.a Cererile pentru excursiile de aventură în Islanda s-au dublat în ultimele 6 luni căci planificatorii de excursii sunt în căutare de destinații unice și memorabile.

     9. Sardinia

Sardinia este o destinație ideală pentru tot felul de evenimente incluzând întâlnirile de afaceri, conferințe și congrese. Cu zboruri frecvente către majoritatea orașelor europene precum și cu o multitudine de unități de cazare superbe și facilități bune, principalele companii de top din lume aleg Sardinia pentru întâlnirile lor anuale.

    10. Seoul, Coreea de Sud

Seoul1

Al doilea cel mai mare oraș din lume, Seoul este bogat în cultură, istorie, tehnologie și mâncare și are ceva de oferit pentru toată lumea. Organizația de Turism din Seoul și-a propus ca țintă să plaseze orașul în primele cinci orașe din lume din punctul de vedere al întâlnirilor de afaceri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302