Statiune ecologica de lux in Cambodgia, o idee romaneasca

Statiune ecologica de lux in Cambodgia, o idee romaneasca
person Horeca
access_time_filled

Statiune ecologica de lux in Cambodgia, o idee romaneasca

Ziarul britanic The Guardian a prezentat in editia de weekend ideea stralucita a unui proprietar roman, Valentin Pawlik, de a crea o intreaga statiune de lux pe apa. Åžtiind ca dupa industria textila, turismul este a doua cea mai importanta industrie a Cambodgiei, antreprenorul roman a vazut in aceasta tara mai mult decat plaje si temple.

4 Rivers Floating Ecolodge 2

Statiunea 4 Rivers Floating Ecolodge se afla pe raul Tatai, la est de Koh Kong, in partea de sud a muntilor Cardamom. Aflat la jumatatea drumului dintre Bangkok si Phnom Penh, domeniul este o zona curata de padure tropicala si mangrove de coasta, care nu este intens promovata de traseele turistice.

4 floating Lodge

 Aici se ajunge cu o ambarcatiune si se ancoreaza la una dintre platformele plutitoare din lemn. Un ponton central gazduieste un bar, un restaurant in care se servesc preparate cambodgiene pe baza de peste proaspat si o biblioteca. Exista 12 vile ecologice de lux  (in curand 18) de tip safari uriase, cu punti private si sezlonguri, cu doua camere si baie proprie, televizor cu ecran plat, DVD playere, Wi-Fi si mini baruri, in discrepanta cu peisajul junglei.

angkor_wat_2

Majoritatea turistilor din Cambodgia se duc in capitala Phnom Penh si mai departe spre est si catre templele din nord. Aceasta regiune de coasta, parte din Coridorul de Conservare Koh Kong, adaposteste unele dintre cele mai impresionante obiective turistice naturale ale tarii. Razboiul civil indelungat i-a tinut la distanta pe dezvoltatori, iar potentialul pentru ecoturism este imens, desi planeaza amenintarea construirii unor hidrocentrale.

Phnompenh

in 2006, numarul turistilor straini a depasit 1,7 milioane. Acestia vin aici pentru a vizita palatele si templele budiste. Turismul aduce o mare contributie la economia acestui stat, Cambodgia devenind cea mai importanta tara turistica din Asia de sud-est.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302