Staţiunea Mamaia pregătită pentru turişti, sudul litoralului un şantier

Staţiunea Mamaia pregătită pentru turişti, sudul litoralului un şantier
person Horeca
access_time_filled

Cu mai puțin de o săptămână până la deschiderea sezonului estival în stațiunea Mamaia investitorii din turism sunt aproape gata cu pregătirile, iar turiștii pot petrece liniștiți câteva zile însorite la malul mării, dar pe măsură ce te apropii de sudul litoralului lucrurile capătă o altă întorsătură.

mamaia-romania

Stațiunile Eforie Nord și Sud, caracterizate de un număr mare de unități hoteliere din categoria o stea și două stele, încă nu sunt pregătite, astfel că majoritatea hotelurilor erau în săptămâna Paștelui cu lacătul pe ușă. Lucrurile stau un pic mai bine în stațiunea Costinești, recunoscută pentru numărul mare de tineri pe care îi atrage în fiecare an de 1 Mai. Proprietarii de pensiuni fac zilele acestea ultimele pregătiri, astfel că, alături de Mamaia, Costineștiul are cele mai mari șanse să ocupe primele locuri în ceea ce privește încasările din mini-vacanța de 1 Mai. Sudul litoralului arată cel mai prost din acest punct de vedere. În afară de cele câteva unități hoteliere în sistem all inclusive, deschise tot timpul anului și care acum sunt complet pregătite să facă față unui aflux mare de turiști, la restul hotelurilor nici nu au început lucrările de igienizare.

litoral

Toate hotelurile și cluburile vor fi deschise în weekendul 29 aprilie – 1 mai, când sunt așteptați să sosească pe litoral peste 15.000 de turiști. „În funcție de vânzări, Asociația Litoral-Delta Dunării pregătește o paradă. Suntem în pline discuții cu agențiile de turism și, dacă vor fi solicitări, vom organiza o paradă care să cuprindă tot litoralul. Dacă nu, ne gândim să marcăm deschiderea sezonului în Mamaia, unde ne așteptăm ca gradul de ocupare să fie ridicat”, a spus Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării. Dacă anul trecut au fost peste 22.000 de turiști de 1 Mai la mare, anul acesta sunt așteptați 15.000 – 20.000 de turiști, susțin hotelierii de pe litoral.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302