Stockholm cea mai verde capitala europeana

Stockholm cea mai verde capitala europeana
person Horeca
access_time_filled
Stockholm cea mai verde capitala europeanaComisia Europeana a acordat titlul de European Green Capital 2010 capitalei Suediei pentru politicile aplicate in ceea ce priveste prezervarea mediului inconjurator. Stockholm iese in evidenta prin interactiunea dintre mediul natural ambient si calitatile dinamice ale inovatiei si creativitatii, care sunt semenele distinctive ale capitalei Suediei. Construit pe apa si inconjurat de paduri, Stockholm a implementat politici dinamice care favorizeaza mediul inconjuraror, si in prezent au inceput sa dea rezultate. Capitala Suediei nu este numai cel mai popular, efervescent si plin de viata  oras scandinav, ci este si cel mai ecologic. De-a lungul timpului, orasul a cautat solutii la problemele cu care se confrunta orice aglomerare urbana moderna, precum traficul si poluarea. Locuitorii capitalei suedeze se bucura de discutabila cea mai buna calitate a vietii din Peninsula Scandinava. Trebuie numai sa observam suedezii care schiaza, patineaza, pedaleaza sau se plimba linistiti pentru a ne da seama cat sunt de activi si oricare dintre ei îți va spune ca nu este nimic mai rau decat sa stea in casa. 40% din suprafata Stockholmului este dedicata parcurilor si gradinilor, care include Ecopark, primul parc national de oras care se intinde pe 27 de km2.

World_Sweden_Stockholm
Autoritatile locale pentru a descuraja deplasarile cu masinile au aplicat averitismente  (taxa de parcare numita”de congestionare”) si au convins locuitorii sa utilizeze transportul public, care este la indemana si accesibil financiar. Prin masurile implementate, orasul si-a redus emisiile de CO2 cu 25% din 1990 pana in prezent si are ca scop eliminarea consumului de combustibili fosili pana in 2050. Autobuzele locale functioneaza pe biocombustibil obtinut din deseuri de cherestea si alte deseuri materiale al caror volum, in prezent fiind de 4.500 de tone, va ajunge la 18.000 tone pana in 2012. Stockholm are amenajate 760 km de piste pentru biciclisti si va construi inca doua cartiere verzi in stilul celebrului Hammarby Sjostad.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302