Subway a depăşit McDonald’s şi a devenit cel mai mare lanţ fast food

Subway a depăşit McDonald’s şi a devenit cel mai mare lanţ fast food
person Horeca
access_time_filled

 

subway3

 

Subway, care a deschis primul restaurant în afara Statelor Unite, în 1984 în Bahrain, se așteaptă ca numărul restaurantelor la nivel internațional să-l depășească pe cel local până în 2020, anunțat directorul de dezvoltare Don Fertman. Lanțul fast food deține peste 24.000 de restaurante în SUA, care au generat venituri de 10,5 miliarde de dolari, din totalul de 15,2 miliarde anul trecut.

Extinderea Subway se datorează cheltuielilor mari cu publicitatea și deschiderea de localuri folosind un model de franciză similar celui utilizat de McDonald’s. Lanțul Subway, fondat de Fred DeLuca în 1965, a deschis 904 unități anul trecut, spre deosebire de McDonald’s care a inaugurat numai 295.

subway2

Ca vânzări, McDonald’s depășește încasările Subway și faptul că restaurantele Subway, recunoscute pentru varietatea de sandwich-uri și salate, sunt mai multe în Statele Unite înseamnă creșterea vizibilității lanțului pe piața americană și nicidecum câștiguri financiare foarte mari, a spus Mark Kalinowski, analist fast food la Salomon Smith Barney.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302