O palmă rece de la World Economic Forum pentru turismul romanesc

O palmă rece de la World Economic Forum pentru turismul romanesc
person Horeca
access_time_filled

afis raport WEC

 

Experții de la World Economic Forum analizează competitivitatea în turism în funcție de mai mulți indicatori: Politicile și reglementările din turism, Sustenabilitatea mediului, Siguranță și securitate, Sănătate și igienă, Prioritizarea industriei de travel și turism, infrasctructura de transport aerian, infrastructura de transport terestru, infrastructura turistică, competitivitatea prețurilor în industria turismului, Resursele umane, Afinitatea pentru turism și călătorii și resurse naturale și resurse culturale.

Top 10 cele mai competitive țări din lume:

top 10 global

 

Top 10 cele mai competitive țări din Europa

Europa countries

Elveția este așadar cea mai competitivă țară din lume din punct de vedere al industriei turismului&travel, fiind descrisă ca o țară extrem de bogată în resurse culturale și naturale, cu o legislație de mediu foarte bine pusă la punct, infrastructură excelentă (cele mai bune șosele și căi ferate), personal calificat care lucrează în turism dar și un nivel ridicat de siguranță și securitate.

În clasamentul global, Bulgaria a devansat cu mult Romania la capitolul competitivitate în turism, situându-se pe locul 48, față de locul 63 pe cât se află tara noastră. Și în clasamentul european Bulgaria ne-a devansat, situându-se pe locul 27 din cele 42 de țări europene analizate.

Raportul „Travel&Tourism Competiviness Report 2011” poate fi citit în totalitate la următorul link:

http://www3.weforum.org/docs/WEF_TravelTourismCompetitiveness_Report_2011.pdf.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302