Ţările din zona euro înregistrează o creştere a numărului de vacanţe

Ţările din zona euro înregistrează o creştere a numărului de vacanţe
person Horeca
access_time_filled

În ciuda revenirii greoaie a economiei, numărul de vacanțe rezervate pentru destinațiile din zona euro precum Spania, Portugalia și Grecia, a cunoscut o creșetere susținută, potrivit datelor furnizate de GfK- Ascent MI.

Bruxelles

Spania a cunoscut o creștere de 11%, Portugalia de 8%, iar Grecia de 2%. Aceste creșteri s-au datorat și faptului că hotelierii au menținut tarifele scăzute, touroperatorii au oferit pachete all inclusive și prețurile din baruri și restaurante s-au menținut la un nivel scăzut din cauza situației economice defavorabile de pe continentul Europei. Oferte de vacanță de excepție au ca destinații Tunisia și Egiptul, iar Turcia a cunoscut o creștere a numărului de turiști în ultimii ani, situație de care se bucură și în prezent.

Bruxelles1De asemenea Union of International Associations (UIA) a publicat clasamentul orașelor preferate pentru organizarea de congrese și conferințe. În Europa, Bruxelles își păstrează pentru al doilea an consecutiv poziția de lider și locul doi la nivel intrenațional, după Singapore. Potrivit UIA, în 2010 Bruxelles a găzduit 474 de conferințe, clasându-se imediat după Singapore care a găzduit 596, și înaintea Parisului cu 320 conferințe și Viena cu 224.  Astfel Bruxelles a găzduit 4,9% din congresele internaționale în 2010, comparative cu 423 în 2009 și 271 în 2006. Criteriile UIA includ conferințele cu minim 300 de participanți, din cinci state diferite și din care cel puțin 40% trebuie să fie străini.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302