Tarom are un nou CEO

Tarom are un nou CEO
person Horeca
access_time_filled

Compania Națională de Transporturi Aeriene a României, Tarom are un nou director general, în persoana lui Christian Edouard Heinzmann, un belgian cu o experiență de peste 25 de ani în industria aviatică, care își asumă mandatul de a transforma Tarom într-o companie profitabilă și capabilă să se autofinanțeze, a anunțat Tarom într-un comunicat de presă.

aviontarom

Noul director general își va începe activitatea la Tarom pe 19 noiembrie a.c., cu un contract pe 4 ani, având funcția de Chief Executive Officer and Accountable Manager. Christian Edouard Heinzmann a deținut, printre altele, funcția de președinte al grupului Luxair, compania națională de transport aerian a Luxemburgului, unde a implementat cu succes o strategie de restructurare.

Totodată, Consiliul de Administrație al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty în poziția de director general adjunct, cu funcția de Chief Financial Officer. Moriaty este cetățean britanic și are o experiență de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda și Columbia. Acesta își va începe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.

„Consiliul de Administrație este foarte încântat de faptul că cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a Tarom”, a declarat Dan Pascariu, președintele Consiliului. „Dl. Heinzman are abilitățile, calificările și expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, întrucât are experiență managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operațional, comercial, tehnic și financiar”.

directorgeneraltaromTotodată, unul dintre criteriile principale în alegerea lui Heinzmann (foto stânga) a fost experiența sa în elaborarea și implementarea cu succes a unei strategii de restructurare, într-o companie aviatică națională, se arată în comunicatul de presă.

„Consiliul de Administrație a decis numirea celor doi deoarece, în prezent, în România, nu există persoane cu o experiență relevantă specifică stadiului în care se afla compania Tarom și care să-și asume mandatul de a transforma Tarom într-o companie eficientă, profitabilă și capabilă să se autofinanțeze. Totodată, misiunea celor doi este să contribuie la un plan de succesiune, care să ne permită ca, la expirarea contractelor, sa numim manageri români, potriviți pentru aceste poziții cheie, de CEO și CFO”, se mai arată în comunicat.

Compania Tarom a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, fiind membru a Alianței SkyTeam din iunie 2010. Compania națională Tarom operează în prezent peste 50 de destinații proprii și destinații deservite de partenerii code share.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302