Wizz Air intră oficial pe aeroportul din Craiova

Wizz Air intră oficial pe aeroportul din Craiova
person Horeca
access_time_filled

Compania aeriană low-cost Wizz Air va opera, începând cu primăvara anului viitor, zboruri și de pe aeroportul din Craiova, acesta fiind al 6-lea aeroport din România, după cele din București, Cluj, Timișoara, Târgu-Mureș și Arad unde compania aeriană este prezentă. Venirea Wizz Air va aduce o dublare a numărului de pasageri pe aeroportul din Craiova și va avea efecte pozitive asupra economiei doljene, au declarat reprezentanții autorităților locale.

aeroportcraiova

Wizz-Air va opera începând cu 20 mai 2012 zboruri pe ruta Craiova ” Milano (Bergamo) cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, la un preț ce pleacă de la 72 RON pentru o cursă.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa a anunțat oficial săptămâna aceasta semnarea contractului de către Aeroportul din Craiova cu compania aeriană de low-cost Wizz Air. „E o zi mare azi pentru Craiova și regiunea Oltenia. Suntem bucuroși să vă spunem că ceea ce v-am anunțat de-a lungul timpului în legătură cu dezvoltarea Aeroportului din Craiova prinde în acest moment un și mai pronunțat contur. Oficial, de azi, Wizz Air este la Craiova! (…) În cursul acestei săptămâni am primit documentele semnate pe o perioadă de cinci ani de zile. Din acest moment putem să spunem ” Wizz Air zboară de la Craiova, iar oltenii zboară în low-cost. Un bilet dus-întors va costa nici 40 euro. Din acest moment Aeroportul din Craiova va trăi o altă viață, urmând să-și dubleze numărul de pasageri”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferințe de presă.

Directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, prezent la conferința de presă, a afirmat că eforturile Consiliului Județean Dolj de a moderniza și dezvolta Aeroportul din Craiova au contat foarte mult în alegerea conducerii operatorului de low-cost de a opera la Craiova.

cursewizzair

„Azi (joi), marcăm începutul unei cooperări cu Aeroportul din Craiova, cu Consiliul Județean Dolj. Wizz Air este o companie mare care, în ultimele 12 luni, a avut 12 milioane de pasageri. Operăm în 16 baze situate în nouă țări. Avem 39 de aeronave Airbus și 1.500 de angajați. Numai în România avem trei milioane de pasageri și, luând în considerare această cifră, putem spune că suntem cea mai mare companie care operează în România. Alături de Aeroportul din Craiova mai operăm pe alte cinci aeroporturi din România ” Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, București și Arad. În ceea ce privește Craiova, vă pot spune că prima rută pe care vom opera este Craiova ” Milano Bergamo începând din luna mai, cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, la un preț ce pleacă de la 72 RON pentru o cursă. Această rută spre Milano-Bergamo îi va ajuta atât pe cei care vor să facă turism, putând ajunge rapid la Milano și orașele mari din nordul Italiei, o zonă foarte frumoasă, pe oamenii de afaceri, cât și pe cei care sunt plecați și vor să-și vadă familia mai des.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan a precizat: „Este unul dintre cele mai importante momente pe care eu le trăiesc de când sunt vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj. Probabil că în timp vom vedea impactul aducerii primului operator low-cost pe Aeroportul din Craiova. Apariția primului operator de low-cost în regiunea noastră îi va determina pe olteni să se deplaseze mai mult către destinații pe care vor să le vadă. Aducerea Wizz Air la Craiova dovedește că strategia noastră pentru dezvoltarea aeroportului a fost una corectă și că pașii pe care i-am parcurs în acest sens au fost firești. Nu puteam să aducem o astfel de companie mare dacă nu am fi avut un aeroport care să corespundă standardelor atât de aspre ale Uniunii Europene. Prețul scăzut al biletelor de avion pe cursa de Bergamo va aduce, din estimările celor de la Wizz Air, un plus de 30.000 de pasageri. Înseamnă practic o dublare a numărului de pasageri ai Aeroportului din Craiova, înseamnă efecte pozitive asupra economiei doljene. Pe viitor, în estimările făcute pe masterplanul pe aeroport pe care l-am făcut în 2008, estimăm că putem ajunge la un milion de pasageri în câțiva ani. Sperăm ca destinațiile se vor diversifica”.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302