The Harp

The Harp
person Horeca
access_time_filled

Str. Bibescu Vodă, nr. 1, sector 4, București

The HarpCe v-a determinat să dublați capacitatea The Harp Irish Pub?

Extinderea The Harp Irish Pub & Restaurant, de la 100 la 220 de locuri, a venit la câteva luni după ce am inaugurat, tot în Piața Unirii, “The Harp Bakery” – un melanj între cafenea, boulangerie și bistro. Ambele decizii: extinderea irish-publui și deschiderea The Harp Bakery, fac parte dintr-un proiect de dezvoltare și consolidare a brandului The Harp pe piața locală. Investiția în extindere și în bakery se ridică la 300.000 de euro.

Am luat decizia de a extinde pub-ul deoarece aveam cererea foarte mare, iar în momentul în care ni s-a ivit ocazia să ne extindem am decis să profităm de ea. Localul a devenit astfel unul dintre cele mai mari restaurante din centrul Bucureștiului.

Care considerați că sunt principalele atuuri ale brandului The Harp, care au dus la longevitatea lui?

Amplasamentul de excepție – într-o piață centrală, cu trafic pietonal intens -, alegerea unei nișe neexploatate suficient în București (irish pub) și constanța în oferirea unor produse și servicii de calitate sunt principalii factorii care au dus la longevitatea brandului The Harp pe piața locală.

Din punctul meu de vedere, nișa de irish pub este neexploatată destul – numeri pe degete irish pub-urile din București, irish pub-uri în adevăratul sens al cuvântului -, iar The Harp Irish Pub a fost al doilea de acest tip deschis în București (în 1995).

Dacă vorbim de longevitate, când spunem The Harp spunem constanță și, în special în ultimii 3 ani, locul acesta s-a impus ca un loc unde se livrează servicii de calitate. Așa cum știți, în 2013 s-a refăcut complet locația și s-a schimbat absolut tot, de la administrator, management, personal, logistică, meniu, bucătărie, absolut totul. Investiția la momentul respectiv a fost de 300.000 de euro, iar acum, prin extinderea pub-ului și deschiderea The Harp Bakery vorbim de o investiție de încă 300.000 euro.

The Harp2Cum se reflectă extinderea pub-ului în business?

Extinderea se reflectă la nivelul întregului business – bucătărie (suprafața acesteia s-a triplat), personal (numărul angajaților s-a dublat), meniu (noi preparate vor fi introduse în meniu, în toate categoriile), entertainment (vor fi mai multe spectacole, trupe noi de artiști – nume mari care vor veni la The Harp, dar și numere de magie și multe alte surprize pentru clienți).

Ce obiective de extindere aveți?

în ceea ce privește extinderea, a fost discuția momentan doar pe bakery să extindem, să mai deschidem undeva la 2-3 locații, dar acest lucru într-un viitor nu îndepărtat dar nici foarte apropiat, circa 2-3 ani. Este posibil însă ca The Harp Irish Pub să rămână un loc unic în București, un punct de reper.

                                                                                                                              Interviu realizat de Diana SBâRCEA

                                                                                                   A răspuns la întrebări Florin DUDULAC, Manager

PIEPT DE RAÈšĂ EXOTIC

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:

•             Piept de rață 200 g

•             Sare grunjoasă 3 g

•             Făină 150 g

•             Ouă 1 buc

•             Sare fină 2 g

•             Piper 0.5 g

•             Unt 20 g

•             Varză roșie 200 g

•             Ulei 10 ml

•             Dulceață de afine 20 g

•             Dovleac 100 g

•             Kiwi 100 g

•             Zahăr tos 30

•             Amidon 2 g

•             Flori comestibile 2 buc.

•             Smochine 20 g

Mod de preparare:

The Harp3Se crestează pieptul de rață pe partea cu grăsimea și se pune împreună cu sarea grunjoasă în tigaie pe partea cu crestătura până se rumenește, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă un minut.

Dovleacul se spală, se taie și se bagă la copt la foc mediu. într-un vas se face aluatul pentru plăcinta de varză roșie, se pun făina, oul, untul, sarea și se mixează până iese un aluat care se poate întinde.

Varza se spală, se toacă mărunt, se călește cu puțin ulei, apoi se adaugă apă până se acoperă varza, se lasă la foc mic până scade și se adaugă dulceața de afine.

Se unge cu unt un vas termorezistent, se întinde aluatul, se pune un strat subțire de aluat jos, apoi umplutura de varză roșie și se închide cu aluat, se unge cu ou și se bagă la cuptor pentru 15 minute la foc mediu. Kiwi-ul se spală, se curăță și se toacă mărunt.

Zahărul se pune într-un vas cu puțină apă apoi se adaugă kiwi-ul tocat și se lasă să fiarbă la foc mic 3 minute, apoi se adaugă amidonul și se lasă la răcit. Se decorează cu petale de flori comestibile și smochine.

Rețetă prezentată de Chef Arpad Bran.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302