Top 5 destinatii de iarna 2010-2011

Top 5 destinatii de iarna 2010-2011
person Horeca
access_time_filled

Top 5 destinatii de iarna 2010-2011

Celebrul site de calatorii lonelyplanet.com a publicat un clasament al celor mai frumoase destinatii in sezonul rece 2010-2011. Pentru a veni in preintampinarea cititorilor sai, lonelyplanet.com ofera cateva sugestii de evadare in diverse colturi minunate ale lumii, unde iarna totul devine mai atractiv. Cei care reusesc sa infrunte frigul si se aventureaza in aceste destinatii se aleg cu experiente de neuitat.  Sa urmarim primele 5 destinatii popuse de lonelyplanet.

Budapesta

Budapesta

Budapesta se afla pe primul loc in clasamentul prezentat de lonelyplanet, capitala Ungariei  fiind aleasa prima destinatie turistica ideala de vizitat pe timpul iernii pentru ca in oras exista numeroase centre cu bai termale. Turistii sunt invitati sa se scufunde in apa fierbinte, admirand in acelasi timp peisajul de iarna, cele doua actiuni fiind posibile concomitent pentru ca ungurii au amenajat o serie de complexe cu bai termale in aer liber.

Qu©bec City, gazda Carnavalului de Iarna

om zapada

in capitala comunitatii francofone din Canada, orasul Quebec, se inregistreaza anual temperaturi foarte scazute pe timpul iernii, dar gradele aflate mult sub pragul de zero grade nu ii impiedica pe turisti sa vina aici. Acestia sunt atrasi in special de Carnavalul de Iarna, unde sunt expuse sculpturi din blocuri de gheata, inclusiv un intreg palat cu turnuri si detalii atent retusate. Totodata, in timpul Carnavalului se organizeaza si traditionala cursa de caiac canoe, de-a lungul raului St. Lawrence. Foarte aproape de Quebec se construieste in fiecare an Hotelul de Gheata, pe malul lacului St. Joseph.

Traversati Rusia cu Trans-siberianul

trans siberian

Indiscutabil, iernile din Rusia nu suporta grad de comparatie, fiind cele mai friguroase din lume, poate cu o singura exceptie: Siberia. Turistii cu adevarat curajosi care nu se feresc de temperaturile extrem de scazute si de cantitatile enorme de zapada ar putea cumpara un bilet pentru calea ferata Trans-siberiana. Trans-Siberianul incepe de la Moscova, strabate orasele Chelyabinsk, Omsk, Novosibirsk, Irkutsk, Chita, Blagoveshchensk, Habarovsk si se opreste in Vladivostok, dupa ce strabate o lungime de 9288 km si trece prin 8 fuse orare. Toata calatoria dureaza sapte zile.

Laponia

laponia 2

Laponia stie sa profite din plin de reputatia pe care si-a  castigat-o de-a lungul timpului, in parte multumita legendelor, in parte contributiei adusa de promovarea comerciala. Locul in care se ascunde Mos Craciun, pentru majoritatea copiiilor, abunda in spatii frumos decorate, unde micutii se pot intalni cu ajutoarele Mosului, pot vedea reni adevarati sau se pot bucura de zapada. Pentru cei mari exista cursele cu sania trasa de husky sau o multime de piste de schi.

Vancouver

vancouver2

Vancouver reprezinta o destinatie potrivita pentru orice anotimp, dar cel mai frumos este iarna. Parcul Stanley este perfect pentru plimbarile lungi, mai ales ca autoritatile au amenajat locuri in care se pot savura bauturi fierbinti. Desi Vancouver va gazdui Jocurile Olimpice de iarna, anul acesta, nu ocupa o pozitie superioara in topul realizat de lonelyplanet.com pentru ca temperatura medie din oras este de 5 grade Celsius, temperatura care nu inlesneste practicarea sporturilor de iarna, bazate in special pe zapada. in plus, absenta muntilor si deci a pistelor de schi descalifica orasul canadian.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302