Turismul balnear românesc “testat” la Paris

Turismul balnear românesc “testat” la Paris
person Horeca
access_time_filled

România a bifat recent două târguri internaționale de turism extrem de importante: Târgul Internațional Les Thermalies din Paris, considerat cel mai important târg de turism balnear și talasoterapie din Franța, în perioada 19-22 ianuarie, și Târgul Internațional de turism FITUR din Madrid, în perioada 18-22 ianuarie.
Amenajat de Ministerul Turismului, standul României de la târgul din Paris a fost construit în jurul unui concept nou: turismul de sănătate, gândit ca un pachet complex de servicii, care cuprinde tratamente spa, anti-aging, balneare și naturiste. În cadrul standului au fost prezenți 6 expozanți, operatori de turism și branduri de produse. sareVizitatorii francezi și străini, specialiști sau turiști, au primit mostre de nămol și produse naturiste românești și au beneficiat de tratamente corporale efectuate de specialiști în domeniu. Înscriși pe liste de așteptare încă din prima zi a târgului, zeci de vizitatori au testat calitatea și eficiența procedurilor pe care le oferă turismul balnear românesc, potrivit reprezentanților MDRT.

În cadrul târgului Les Thermalies au desfășurat și mai multe prezentări și dezbateri despre resursele naturale cu potențial terapeutic, despre tratamentul „Ana Aslan”, precum și despre politica MDRT de relansare a turismului medical și balnear pe piețele externe. În plus, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a distribuit celor interesați materiale de promovare a destinațiilor turistice din țara noastră. Mai mulți specialiști din stațiunile balneare din Franța și-au manifestat interesul de a colabora cu stațiuni similare românești și au planificat vizite de informare în România.

stand2

Potrivit MDRT, la ediția de anul trecut a acestui târg s-au cumpărat peste 800 de sejururi pe malul Mării Negre, atât de turiști francezi, dar și din alte țări.
În paralel cu târgul din Paris, România a mai participat și la Târgul internațional FITUR din Madrid, coada2care este cea mai importantă manifestare expozițională turistică de pe piața spaniolă și a treia cea mai mare din Europa.
Aici, circuitele culturale și vacanțele city-break în România au fost cele mai căutate oferte în cadrul standului amenajat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, unde au expus 20 de hotelieri, agenții și asociații de turism, autorități publice locale și operatori economici. Atelierele de încondeiere a ouălor au fost punctul de atracție la standul României. Pe toată durata târgului, reprezentanții MDRT au prezentat principalele produse turistice din țara noastră și au oferit materiale de promovare a destinațiilor românești.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302