Turismul de afaceri din România va creşte cu 5-7%

Turismul de afaceri din România va creşte cu 5-7%
person Horeca
access_time_filled

Turismul de afaceri din România a crescut cu 12% în 2011, iar pentru următorii ani se prognozează o creștere de 5-7%, a declarat Directorul General al Direcției de Promovare Turistică în cadrul MDRT, Carmen Moraru, în cadrul primei conferințe GlobalStar Travel Management din România, care s-a desfășurat în perioada 23-25 mai la București, sub patronajul touroperatorului Perfect Tour (partener exclusiv GlobStar în România).
„Prognozez o creștere de 5-7% a turismului de afaceri în România, iar, pe fondul dezvoltării infrastructurii, numărul de vizitatori va crește. La nivelul anului 2011, au fost înregistrați în unitățile de cazare între 1,5 – 1,6 milioane de turiști, creșterea pe 2011 fiind de 12 la sută. Acest trend pozitiv se va menține și în prima parte a anului 2012, cu o creștere de două cifre”, declarat Carmen Moraru, invitat special la conferință.

fly

GlobalStar Travel Management organizează anual conferințe dedicate partenerilor din lumea întreagă, iar pentru cea de-a 10-a Conferință Anuală a GlobalStar, România a fost desemnată gazda evenimentului în urma unei competiții la care au participat agenții din diferite țări din regiune printre care Turcia, Luxemburg, Grecia, Kazahstan, Africa de Sud, Marea Britanie, Croația, Egipt și Iordania. În anii trecuți conferințele au fost organizate în Miami (2011), Sao Paulo (2010), Macau (2009), Dubai (2008), Las Vegas (2007), Buenos Aires (2006).
Conferința GlobalStar de la București a reunit agenții de turism de top din întreaga lume, furnizori importanți pe piața mondială de servicii de business travel și a reprezentat o oportunitate pentru Perfect Tour și România de a se prezenta în fața delegaților internaționali ca un furnizor de servicii de business travel de înaltă calitate, dar și ca destinație turistică atractivă, atât pentru turismul de recreere, cât și pentru turismul de afaceri.
„Mulți dintre invitații noștri se află pentru prima dată în România și sunt foarte plăcut surprinși de ceea ce au găsit aici, de serviciile hoteliere, de clădirile din oraș. Cu siguranță, acum că au văzut cât de dezvoltată este România despre care ei nu știau aproape nimic, mulți dintre ei se vor întoarce. Cred că aceasta este cea mai mare oportunitate pentru România ca gazdă a Conferinței GlobalStar, că reușește astfel să se prezinte în fața unor potențiali parteneri și chiar turiști care poate altfel nu s-ar fi gândit vreodată să vină în România și cu atât mai puțin să recomande clienților lor să vină aici”, a declarat Steve Hartwell, President GlobalStar Travel Management.

globalstar

Potrivit Perfect Tour, statisticile indică o creștere a mediei de cazare a turiștilor străini veniți în România în interes de afaceri. În prezent, peste 60% din înnoptările înregistrate în hotelurile din România sunt reprezentate de business travel; procentul crește la 75% din totalul înnoptărilor în orașele mari din România și la 93% în hotelurile din București.
„Turismul de afaceri în România este un factor important în dezvoltarea economică a țării și pentru noi este o onoare să fim gazda acestui eveniment, pentru că este o dovadă a calității serviciilor noastre și a locului pe care îl ocupăm pe piața de turism din România. Evoluția pieței locale dovedește că tot mai mulți clienți corporate caută să își consolideze bugetele pentru călătoriile de afaceri, iar Perfect Tour, ca partener al GlobalStar, oferă uneltele necesare tuturor companiilor pentru optimizarea bugetelor alocate călătoriilor de afaceri, menținând un standard ridicat al serviciilor oferite”, a declarat Corina Păcuraru, Director General al Perfect Tour, partener exclusiv GlobalStar în România.
Pentru 2012, Perfect Tour estimează o creștere a serviciilor de travel management oferite de agenție cu până la 25%, comparativ cu anul trecut, iar pe termen mediu și lung, agenția ” în calitate de partener unic al GlobalStar în România „  își propune să mențină o creștere medie anuală de cel puțin 15%.Â
Despre GlobalStar Travel Management
GlobalStar este o rețea mondială de agenții de turism naționale, aflate în topul companiilor de profil pe piețele locale. GlobalStar Travel Management a luat ființă în 2001 și, după 11 ani, rețeaua s-a dezvoltat la 89 de agenții de turism din 75 de țări.

Sursa: www.romaniaturistica.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302