Turismul internaţional a atins pragul de 1 miliard de turişti în 2012

Turismul internaţional a atins pragul de 1 miliard de turişti în 2012
person Horeca
access_time_filled

1 miliard de turiști au călătorit în întreaga lume în anul 2012, stabilind astfel un nou record pentru turismul internațional, a anunțat Organizația Mondială a Turismului, care l-a întâmpinat pe 13 decembrie la Madrid pe turistul simbolic cu numărul 1 miliard. Pe lângă cei 1 miliard de turiști internaționali înregistrați în 2012, încă 5/6 miliarde de turiști călătoresc anual în propria lor țară, potrivit UNWTO.

graficturistiUNWTO

Această cifră consolidează poziția turismului ca unul dintre cele mai mari sectoare ale economiei mondiale, totalizând 9% din PIB-ul mondial, unul la fiecare 12 locuri de muncă existente și aproape 8% din exporturile totale ale celor mai puține dezvoltate state din lume.

Evocând impactul pozitiv pe care chiar și cea mai mică acțiune a unui turist îl are, Organizația Mondială a Turismului a lansat cu această ocazie campania „1 Miliard de Turiști: 1 miliard de oportunități”, arătând turiștilor că respectând cultura locală, prezervând patrimoniul și cumpărând produse locale atunci când călătoresc pot face o diferență enormă. UNWTO a cerut turiștilor să voteze pentru un Sfat de Călătorie care consideră că ar avea cel mai mare beneficiu asupra oamenilor și locurilor pe care le vizitează și să se angajeze să îl urmeze atunci când călătoresc. Sfatul câștigător, făcut public pe 13 decembrie, a fost „Cumpără produse locale”, și încurajează turiștii să cumpere mâncare și suveniuri locale, sau să angajeze ghizi locali, pentru a se asigura că cheltuielile pe traduceri se vor duce în crearea de noi joburi și în venituri pentru comunitatea gazdă. Al doilea sfat câștigător este „Respectă cultura locală” și îi îndeamnă pe turiști să afle mai multe despre tradițiile destinației în care călătoresc și să învețe câteva cuvinte în limba locală, înainte să plece acasă.

evolutieturisminternational

„Astăzi îl primim pe turistul simbolic cu numărul 1 miliard. Acțiunea ta contează! Acesta este mesajul nostru către turistul cu numărul 1 miliard. Prin acțiuni și alegere corecte, fiecare turist reprezintă o oportunitate pentru un viitor mai echitabil, mai inclusiv și mai sustenabil”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302