12 milioane de britanici şi-au planificat călătorii domestice de sărbători

12 milioane de britanici şi-au planificat călătorii domestice de sărbători
person Horeca
access_time_filled

În comparație cu România, unde procentul celor care vor efectua o călătorie, fie ea domestică sau internațională, în perioada sărbătorilor de iarnă, este extrem de mic, 12 milioane de britanici (24% din populația adultă) plănuiesc să efectueze cel puțin o călătorie care implică cazarea peste noapte, în Marea Britanie, potrivit celui mai recent studiu Trip Tracker efectuat de VisitEngland.

Potrivit VisitEngland, acest lucru va genera circa 2,1 miliarde de lire sterline la economia țării. „Este minunat să vedem că atât de multă lume plănuiește să viziteze o altă parte a țării lor, în perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat James Berresford, Chief Executive of VisitEngland. Dintre cei care au declarat că vor efectua o călătorie de sărbători în țara lor, 35% au afirmat că vor petrece mai multe nopți departe de casă față de Crăciunul anterior.

oxfordstreet

Procentul britanicilor care plănuiesc să călătorească în străinătate de sărbători este mai mic, și anume 3%, ceea ce înseamnă că 1,5 milioane de britanici plănuiesc să călătorească în străinătate de sărbători.

În România, potrivit unui studiu de piață realizat de Mednet Marketing Research Center doar 12% dintre români au alocat un buget călătoriilor și excursiilor, suma medie alocată pentru acest tip de cheltuieli fiind 13,8 milioane. În studiu se arată că 91,6% dintre respondenți intenționează să petreacă Revelionul în țară, în timp ce numai 3,8% vor pleca în străinătate. Dintre cei care vor petrece Revelionul în țară, marea majoritate (78,6%) vor sărbători acasă, în propria locuință sau în locuința prietenilor/rudelor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302