Turismul medical şi balnear românesc interesant pentru străini

Turismul medical şi balnear românesc interesant pentru străini
person Horeca
access_time_filled

medical2Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, și Ladislau Ritli, ministrul sănătății, s-au întâlnit pe 20 octombrie 2011, la sediul MDRT, cu reprezentanții unui spital privat din Kuweit care dezvoltă un proiect de turism de sănătate în România. Proiectul a demarat în cursul acestui an și presupune tratament de recuperare pentru pacienții kuweitieni ai Spitalului Alorf în unități turistice specializate din stațiunea balneară Băile Felix, ținta fiind de 2.000 de turiști pe an în România.
Elena Udrea le-a vorbit reprezentanților Spitalului Alorf despre acțiunile ministerului pe care îl conduce, legate de dezvoltarea stațiunilor baneare românești, iar Ladislau Ritli a subliniat contribuția Ministerului Sănătății la dezvoltarea turismului românesc de sănătate, în cadrul unui parteneriat interinstituțional inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în acest sens.
Directorul spitalului, doctorul Mansour Alorf, a declarat oficialilor români că este extrem de mulțumit de colaborarea unității medicale din Kuweit cu universități de profil românești, cu medicii români, cu operatorii de turism din stațiunea balneară Băile Felix și că gradul înalt de satisfacție al pacienților care s-au recuperat deja în România oferă perspectiva extinderii acestei colaborări.

Medical1
Doctorul Imad El Amin de la Spitalul Alorf a invocat atât perspectiva dechiderii unei unități sanitare kuweitiene de același nivel în țara noastră, cât și pe cea a creșterii cererii de servicii românești de recuperare balneară și de geriatrie pe piața din Kuweit.
Încă de la demararea proiectului, Spitalul Alorf a derulat o campanie consistentă de promovare în Kuweit a „tratamentelor miraculoase” de la Băile Felix, tipărind 500.000 de pliante de prezentare a stațiunii românești, distribuite împreună cu principalele ziare de limbă arabă din Kuweit. În paralel cu această acțiune, stațiunea balneară românească a fost intens promovată în presa scrisă și pe televiziunile locale și naționale din Kuweit.

medical3
În prezent, în România nu există o clasificare a stațiunilor balneare, însă, Elena Udrea promite că vom avea în viitorul apropiat un act normativ prin care zece stațiuni balneare vor fi recunoscute ca atare. Oficialul de la Dezvoltare și Turism a declarat că în cazul în care autoritatea publică locală de care aparține o stațiune balneară nu va reuși să opereze un centru balnear, administrarea acestuia va fi încredințată unui operator privat.
În 2010, 60.000 de străini au venit să se trateze în România, cheltuind aici 250 de milioane de euro pe servicii medicale, arată datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Potrivit estimărilor, încasările României din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an începând din 2015.
Potrivit Elenei Udrea, cele mai căutate tratamente sunt cele stomatologice, anti-aging și intervențiile medicale estetice, de aceea România ar trebui să exploateze celebrul institut de geriatrie și gerontologie Ana Aslan. În luna iulie 2011 ministrul Sănătății a declarac că unul din 10 turiști pe segmentul balnear din România este străin.

Promovarea acestui tip de turism va fi făcută de către reprezentanțele de turism ale României, inclusiv în China și Statele Unite.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302