Complex de wellness de peste 88 milioane lei la Oradea

Complex de wellness de peste 88 milioane lei la Oradea
person Horeca
access_time_filled

Primăria Oradea a semnat pe 17 octombrie 2011 contractul de finanțare pentru „Compexul Wellness Nymphaea”, în valoare totală de 88,3 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă emis de biroul de presă al Primăriei. Contractul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 Dezvoltarea Durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice”.
Complexul wellness-termal Nymphaea va fi amplasat în zona actualului ștrand municipal. „Scopul acestui proiect este de a completa, potența și diversifica oferta turistică a municipiului Oradea cu serviciile de aquaagrement moderne de tip Wellness, Aqua Parc, Spa, care lipsesc în acest moment și privează Oradea de o dezvoltare integrată a turismului local și de o exploatare rațională, responsabilă și durabilă a resurselor naturale de care aceasta beneficiază„, se arată în comunicatul de presă.
Totodată, prin îndeplinirea acestui scop proiectul își propune și crearea unor surse de venit suplimentar la nivel regional și local, crearea de noi locuri de muncă în domeniul turismului și a ramurilor economice sinergetice.
„De asemenea își propune obținerea unor avantaje competitive la nivel regional prin promovarea turismului de agrement, prin inovarea și dezvoltarea unei noi generații de experiențe turistice, moderne, care vor duce la sporirea numărului de turiști în competiția cu țara vecină, Ungaria, vor atrage pentru o perioadă de ședere mai lungă vizitatori noi, sau deja existenți, în diversitatea culturală, naturală și de agrement locală și regională”, se mai arată în comunicat.
Iată care sunt obiectivele specifice ale acestui proiect:

  • Creșterea capacității infrastructurii turistice de la cele 500 de locuri din actualul Ștrand Municipal, la 1000 de locuri în Complexul Wellness Termal „Nymphaea”.
  • Creșterea numărului de turiști ai municipiului Oradea in urma investiției cu 30% în primii 3 ani după implementarea proiectului
  • Reducerea totală a sezonalității prin construirea bazinelor acoperite ce vor putea fi exploatate 12 luni pe an
  • Construirea a 3 noi clădiri – complex multifuncțional (suprafața construită desfășurată 3.650 mp, regim de înălțime S+P+2E), clădirea bazinelor acoperite (suprafața construită desfășurată 7.665,90 mp) și complexul comercial (suprafața construită desfășurată 1.129,10 mp, regim de înălțime P+T)
  • Construirea bazinelor de agrement (14 bazine și 12 aquatobogane) 
  • Creșterea calității și diversificarea serviciilor turistice de agrement și wellnes, prin introducerea unor noi funcțiuni specifice turismului termoludic (sauna, masaj, hidroterapie, aromoterapie, înfrumusețare) 
  • Valorificarea potențialului de apă geotermală al municipiului Oradea prin intermediul serviciilor de turism de agrement promovate în cadrul complexului.

Mai multe informații despre complexul de wellness Nymphaea găsiți aici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302