Titlul de Metro Chef 2011 merge la restaurantul „La Cantine de Nicolai”

Titlul de Metro Chef 2011 merge la restaurantul „La Cantine de Nicolai”
person Horeca
access_time_filled

Câștigătorii competiției culinare Metro Chef 2011 – concurs care s-a desfășurat pe parcursul a 7 luni în principalele orașe ale României – și-a desemnat câștigătorii: Dănuț Panait și Marius Petruț Buzdugan, reprezentanții restaurantului La Cantine de Nicolai din Capitală, care au reușit să impresioneze juriul prin talent și să surclaseze bucătari veniți din întreaga țară pentru a concura în Marea Finală (20-21 octombrie). Cei 2 câștigători au obținut 2 burse la prestigiosul program Authentique French Cuisine al Institutului Paul Bocuse din Franța.

cantine3

„Am avut emoții foarte mari, mă bucur că am câștigat și că vom merge la Lyon. Cred că va fi o experiență memorabilă”, ne-a declarat imediat după decernarea premiilor, Dănuț Panait. Deși tânăr, Dănuț Panait are o experiență destul de bogată în sectorul restaurației din București, a început să lucreze de mic ca bucătar, a făcut studii de specialitate, și anume o școală de bucătari de 3 ani (Colegiul economic Hermes) și a trecut pe la mai multe restaurante, printre care Casa Vernescu, Grand’Or și acum La Cantine de Nicolai.

panait1

La restaurantul La Cantine de Nicolai, spune Dănuț Panait, a avut norocul să dea peste un manager bun, care își motivează angajații să facă performanță, să se perfecționeze și să participe la competiții. O situație destul de rar întâlnită, din păcate, spunem noi, în restaurantele din România. Pentru un bucătar spune Dănuț Panait este esențial să participe la competiții, pentru că acestea sunt cele care te împing să te autodepășești și să capeți mai multă încredere în tine.

Caștigătorii medaliilor de argint și bronz ale competiției Metro Chef sunt: Restaurantul „Belvedere” din Brașov (Ioan Florescu și Dan Mihail) și respectiv, Restaurantul „Marco Polo” din Cluj (Ioan Fatol și Irina Ignat). Aceștia vor urma module de școlarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, din cadrul METRO Militari.

final2

„METRO Chef reprezintă o ocazie deosebită de a ne exprima admirația pentru echipele de profesioniști în arta culinară din această competiție, oferindu-le celor mai buni dintre ei posibilitatea să-și îmbogățească experiența la Institutul Paul Bocuse, un adevărat templu de cunoaștere din perspectivă gastronomică. Acum, la sfârșitul competiției, privim în urmă cu satisfacția de a fi cunoscut profesioniști desăvârșiți și cu dorința de a continua susținerea acestui domeniu, atât printr-o nouă ediție a competiției METRO Chef, cât și prin alte inițiative pe care METRO România le va implementa” a declarat Marc Carena, Director Management Clienți METRO Cash & Carry România.
Cei mai buni dintre participanți au fost selecționați de un juriu prestigios, din care au făcut parte: Horia Vîrlan – Maestrul în Arta Culinară, Gabriela Berechet – Președinte al Federației Bucătarilor din România și Samuel Le Torriellec – Executive Chef în București; Patrick Guibet, Executive Chef; Silvia Ailincăi, Chef Patissier și Constantin Eremia, Executive Sous Chef, reprezentanți ai Centrului de Pregătire în Gastronomie din cadrul METRO Cash & Carry România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302