Turistii americani prefera Europa ca destinatie turistica

Turistii americani prefera Europa ca destinatie turistica
person Horeca
access_time_filled

Turistii americani prefera Europa ca destinatie turistica

travel-europe

TripAdvisor a anuntat rezultatele studiului anual de calatorii in Europa la care au participat 1.200 de respondenti americani. Calatoriile transatlantice s-au dovedit a fi foarte populare in 2010, 60% din turistii americani planuiesc sa calatoreasca in Europa in urmatoarele 12 luni, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Majoritatea turistilor nu a parut afectata de norii de cenusa vulcanica, doar 6% si-au revizuit planurile de a calatori in spatiul european. 33% din respondentii americani au declarat ca ratele de schimb valutar favorabile i-au determinat sa ia decizia calatoriilor in Europa. in toamna, se va inregistra varful vizitelor turistilor americani, 54% din ei planuiesc sa calatoreasca in perioada septembrie-octombrie si doar 38% vor vizita Europa in mai-iunie. Cele mai cautate destinatii europene, potrivit datelor TripAdvisor Flights sunt: Londra, Paris, Roma, Barcelona si Madrid. Destinatiile care au inregistrat cresteri considerabile sunt: Istanbul, Zurich, Sevilia, Atena si Copenhaga. Studiul indica si perceptia americanilor despre serviciile turistice din Europa comparative cu cele din Statele Unite. 58% cred ca bucataria europeana este mai buna, in timp ce 35% considera ca este la fel. Despre transportul public european, 90% din turistii americani au spus ca este superior celui american. in timp ce 30% considera ca serviciile sunt mai proaste in Europa, 51% cred ca sunt la fel. Din punct de vedere al atractiilor turistice, 57% din respondenti au spus ca in Europa sunt mult mai multe lucruri de vazut, iar 41% considera ca sunt egale. 36% din turisti considera ca hotelurile au un standard mai scazut in Europa, iar 50% sustin ca hotelurile sunt la fel. De asemenea, TripAdvisor a anuntat recent castigatorii premiilor Travelers Choice Destination, care au inclus si cele mai bune destinatii europene, bazandu-se pe milioanele de reviewuri si opinii ale calatorilor despre zonele pe care le-au vizitat postate pe TripAdvisor.com.

Top 10 destinatii in Europa pentru 2010

1. Monte-Carlo, Monaco
2. Heidelberg, Germania
3. Salzburg, Austria
4. Florenta, Italia
5. Lucerne, Elvetia
6. Venetia, Italia
7. Siena, Italia
8. Roma, Italia
9. Hamburg, Germania
10. Amsterdam, Olanda

Alti castigatori din Europa ai premiilor TripAdvisor:

  • Cea mai buna destinatie europeana pentru Food & Wine — Florenta, Italia
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru Plaja & Soare — Oludeniz, Turcia
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru Cultura & Obiective Turistice — Florenta, Italia
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru familie — Marne-la-Vallee, Franta
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru viata de noapte — Londra, Marea Britanie
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru Iesiri in aer liber si Aventuri — Interlaken, Elvetia
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru Relaxare & Spa — Bath, Marea Britanie
  • Cea mai buna destinatie europeana pentru romantici — Oia, Grecia
  • Cea mai buna destinatie europeana aleasa de europeni — Berlin, Germania

Turistii americani prefera Europa ca destinatie turistica

TripAdvisor a anuntat rezultatele studiului anual de calatorii in Europa la care au participat 1.200 de respondenti americani. Calatoriile transatlantice s-au dovedit a fi foarte populare in 2010, 60% din turistii americani planuiesc sa calatoreasca in Europa in urmatoarele 12 luni, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302