Turistii straini prefera agentiile de turism cand viziteaza Romania

Turistii straini prefera agentiile de turism cand viziteaza Romania
person Horeca
access_time_filled

Turistii straini prefera agentiile de turism cand viziteaza Romania

Numarul turistilor straini care au vizitat Romania in 2010 prin intermediul touroperatorilor specializati pe incoming a inregistrat o crestere fata de anul trecut, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Anul acesta s-a inregistrat o crestere de 30% a turistilor straini care si-au petrecut vacanta pe litoral prin intermediul agentiilor de turism, o veste buna pentru agentii.

Litoral

Unul dintre motivele principale al cresterii amintite mai sus este, potrivit ANAT, introducerea pe litoral a unei curse a companiei Air Berlin, actiunea fiind  implementata prin intermediul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, care a redeschis astfel Litoralul, ca destinatie romaneasca pe piata germana. Totodata reamintim si cursele TO, Ryanair (Italia) si Constanta-Bruxelles (Maxitour). Nu trebuie sa uitam insa, ca numarul total al turistilor straini care si-au petrecut vacanta pe litoral a inregistrat o usoara scadere anul acesta.

air berlin

Potrivit Institutului National de Statistica, in primele 10 luni ale anului 2010 au sosit 1.240.000 de turisti straini in tara noastra, cu 1,9% mai mult in comparatie cu 2009, insa gradul innoptarilor a scazut.

Ca si tipuri de turism, preferintele turistilor straini veniti prin agentiile de turism, potrivit ANAT, s-au indreptat in 2010 catre:

  • Circuitele culturale (aterizare in Bucuresti, Transilvania, Maramures, Bucovina). Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria, Franta, Spania, Marea Britanie, Italia. in 2010 se remarca o crestere a numarului de turisti de pe pietele estice: Polonia, Cehia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina.
  • Turismul balneoclimateric. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Israel.
  • Delta Dunarii
  • Croazierele dunarene. Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria si SUA
  • Turismul tip city break
  • Croaziere pe Marea Neagra (debarcare in portul Constanta, tururi si programe de excursii locale – 21.000 turisti straini sositi pe navele de croaziera, in crestere cu 18% fata de 2009).
  • Litoral. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta si tarile ex-sovietice (Ucraina, Rusia, Belarus, Republica Moldova).

 

 

 

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302