Un nou tren de mare viteza pentru turistii din Europa

Un nou tren de mare viteza pentru turistii din Europa
person Horeca
access_time_filled

Un nou tren de mare viteza pentru turistii din Europa

trenulallegro_b

Denumit Allegro, cel mai recent tren de mare viteza din Europa, va circula incepand cu 12 decembrie 2010 si va lega capitala Finlandei, Helsinki, de orasul rusesc Sankt Petersburg. Trenul va rula cu viteza medie de 220 km/h si va face legatura intre cele doua orase in numai 3 ore si jumatate, cu 2 ore mai putin fata de timpul realizat de trenurile obisnuite.

Allegro dispune de 334 de locuri repartizate la clasa intai si clasa a doua, va avea si locuri pentru persoanele cu handicap, dar si pentru animalele de companie. Trenul dispune de un vagon restaurant, un compartiment pentru conferinte si o sala de jocuri pentru copii. Pretul unui bilet pentru o astfel de calatorie este de 84 de euro, la clasa a doua, si 134 de euro, la clasa intai, unde calatorii beneficiaza de dus si sunt serviti gratuit cu ceai sau cafea.

Helsinki_trainstation_train

Pe langa serviciile excelente oferite la bord, in tren exista unh exchange office unde se poate converti moneda euro in ruble, si invers, iar calatorii pot cere si rambursarea TVA pentru cumparaturile efectuate in duty-free-uri.

Allegro pleaca zilnic din gara Helsinki la orele 10:00 si 15:00 si ajunge la Sankt Petersburg la 14:36 si respectiv 19:36. Din Sankt Petersburg plecarile sunt prevazute pentru 6:40 si 15:25, cu sosirea la Helsinki la 9:16 si 18:01. Pentru sezonul estival vor fi adaugate compartimente suplimentare.

vitebsky-railway-station-at-night

Allegro este un tren pendular de mare viteza, de tip Pendolino, fabricat de Alstom pentru Oy Karelian Ltd, o societate mixta intre Caile ferate rusesti, RZD, si finlandeze, VR. Trenurile de tip Pendolino, fabricate la Alstom circula in prezent in zece tari: Germania, Marea Britanie, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia, Cehia, Slovenia, Finlanda si China. Cu deschiderea noului traseu, Rusia devine cea de-a XI-cea tara in care sunt prezente aceste trenuri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302