Unde se duc turiştii români şi cât cheltuiesc în această vară?

Unde se duc turiştii români şi cât cheltuiesc în această vară?
person Horeca
access_time_filled

Potrivit unui studiu realizat de bursadereclama.ro în perioada 23 iunie – 30 iunie 2011, aproape 60% din utilizatorii de internet din România vor merge în vacanță în această vară, însă jumătate dintre ei vor alege destinații din afara României datorită calității serviciilor turistice externe cât și ofertelor avantajoase. Europa este destinația pentru cei mai mulți dintre cei care pleacă din țara noastră (89%), celelalte continente fiind slab reprezentate: Asia – 5.1% și Africa – 2.7%.
luggageCei care își vor petrece concediul în România (53,6%) au ca principală destinație litoralul (58,8%), munții Carpați (21%) și stațiunile balneo-climaterice (11,6%). Delta Dunării se află printre ultimele locuri ca preferințe, cu 6,8%. Autoturismul și avionul sunt cele mai solicitate mijloace de deplasare în timpul vacanței. Trenul este cel mai puțin folosit (56% autoturism versus 13,8% tren).
Criza economică și turismul
Sumele destinate de români vacanței de vară sunt în marea majoritate modeste. Peste 37% dintre respondenți au alocat pentru concediul din această vară sub 300 de euro, în timp ce doar 11.9% spun că vor aloca vacanței un buget de peste 1000 de euro.
bugetCei care dispun de sume mici preferă mai ales sejururi de recuperare medicală sau tabere. Bugetul mediu pentru un city-break este de 300-500 euro, în timp ce sejururile de odihnă li se alocă bugete mai consistente (peste 500 de euro).
Peste 80% dintre respondenți spun că actuala criză economică le-a afectat bugetele destinate vacanței, iar peste 60% declară că în ultimii 3 ani au anulat cel puțin un concediu din cauza condiției economice.
În ceea ce privește locul de muncă, peste 60% dintre utilizatorii de internet care sunt angajați declară că au anulat cel puțin un concediu din cauza solicitării profesionale în ultimii 3 ani, iar un sfert se tem că își vor pierde locul de muncă din cauza plecării în vacanță. Peste jumătate (65.5%) dintre utilizatorii de internet declară că s-a întâmplat ca în timpul vacanței să rezolve probleme profesionale.
Turismul si mediul online
onlinebookingAproape jumătate dintre utilizatorii de internet (48,6%) care pleacă în vacanță în această vară au consultat un portal online de turism, folosindu-l ca sursă de informare.
Cei mai mulți dintre cei chestionați plătesc numerar pentru serviciile turistice achiziționate. Doar 10,6% dintre respondenți au plătit online pachetele turistice achiziționate.
Există o legătură între tipul plății și destinația aleasă: 16,9% dintre destinațiile externe sunt asociate cu plăți online, față de 5,1% pentru cele interne.
Studiul a fost realizat online, la solicitarea infoturism.ro, în perioada 23-30 iunie 2011, pe baza unui chestionar online cu 27 de intrebări plasat pe 804 site-uri românești. Numărul respondenților a fost de 5120.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302