UNWTO subliniaza importanta turismului in cresterea economica

UNWTO subliniaza importanta turismului in cresterea economica
person Horeca
access_time_filled

UNWTO subliniaza importanta turismului in cresterea economica

Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO) a atras atentia, in cadrul seminarului organizat pe 25 noiembrie la Tirana, Albania – „Turismul ca instrument in dezvoltarea regionala durabila” -, asupra rolului major pe care il poate juca industria turismului in dezvoltarea regionala din Europa de Sud-Est. Turismul, subliniaza reprezentantii UNWTO ofera instrumente eficace si viabile de dezvoltare regionala, prin stimularea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca de calitate.

jobs

„in multe regiuni, turismul creaza oportunitati deosebite pentru diversificarea economiei globale, aducand mari beneficii economice regiunilor cu optiuni limitate in dezvoltarea economica alternativa. Ca atare, turismul este din ce in ce mai mult recunoscut, ca un instrument decisiv in dezvoltarea teritoriala si in reducerea inegalitatilor dintre regiuni, in mod special in vremurile extrem de dificile de astazi”, se arata in comunicatul de presa emis de UNWTO.

economy

in fata unei perioade prelungite de somaj ridicat, turismul poate crea locuri de munca, in mod special in regiuni indepartate, turismul fiind de departe una dintre cele mai mari oportunitati de dezvoltare in aceste regiuni aflate in curs de dezvoltare, cum este cazul Europei de Est, a mai declarat Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

turism

Seminarul a subliniat importanta gasirii si implementarii strategiilor din industria turismului pentru dezvoltarea regionala la nivel global, nu doar la nivelurile regionale sau nationale.  Servind ca o platforma pentru discutiile despre dezvoltarea economica regionala prin intermediul turismului, in Europa de Sud-Est, seminarul a fost organizat de UNWTO in cooperare cu Ministerul Turismului, Culturii, Tineretului si Sporturilor, din Albania.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302