La Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București se vor înființa din această toamnă 4 clase pentru turism în învățământ dual

La Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București se vor înființa din această toamnă 4 clase pentru turism în învățământ dual
person Horeca
access_time_filled

La Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București se vor înființa, începând cu anul școlar 2019-2020, 4 clase pentru turism în învățământ dual, pentru specializările bucătar, ospătar și lucrător hotelier, la cererea mai multor hoteluri din București, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema forței de muncă din turism, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.

Potrivit acestuia, 128 de copii vor studia turismul în aceste 4 clase, iar, în prezent, părțile interesate sunt în faza de recrutare a copiilor.

Ne-am gândit mult unde să facem conferința de presă de astăzi. Deseori v-am invitat în hotelurile noastre, hoteluri membre FIHR, dar, în ideea de a da încă un semn de apropiere către sistemul educațional, am decis să facem întâlnirea de astăzi într-o școală (Colegiul Tehnic Mihai Bravu, n.r.) care este pregătită ca din 15 septembrie să aibă 4 clase în sistem dual pentru turism, să pregătească ospătari, bucătari, tehnicieni în turism și care a semnat deja contracte cu 13 hoteluri din București pentru a începe pregătirea acestei forțe de muncă din septembrie”, a declarat Călin Ile, în deschiderea conferinței.

colegiulmihaibravubucuresti

Potrivit acestuia, cele 13 hoteluri care s-au înscris până acum în acest proiect sunt membre ale FIHR și au decis să se implice activ în formarea profesională a tinerilor, ca soluție la criza forței de muncă cu care se confruntă.

Am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă pe care merită să o abordăm și în care merită să investim este susținerea sistemului educațional românesc ca soluție la această criză a forței de muncă”, a punctat Călin Ile.

în prezent, există un plan de investiții la nivelul Primăriei Sectorului 3, în baza materială a Colegiului Tehnic Mihai Bravu, astfel încât cei 128 de copii care vor studia turismul în cele 4 clase de învățământ dual să beneficieze de cele mai bune condiții. 

FIHR are un parteneriat foarte bun cu Primăria Sectorului 3, ei au identificat ca oportunitate să orienteze acest colegiu spre turism și atunci, noi ca Federație, am reacționat imediat și am zis ‘da, suntem de acord, haideți să aducem aici copii care să învețe turism’. Ba mai mult, există un plan de investiții în baza materială a colegiului, în bucătărie, în sală de restaurant, în camere etalon, astfel încât cei 128 de copii care vor studia turism în aceste 4 clase să aibe toate condițiile. Noi am apreciat inițiativa Primăriei sectorului 3 și am zis da, suntem parteneri, ne interesează”, a mai declarat Călin Ile.

Reprezentantul Ministerului Educației prezent la conferință, domnul Florian Lixandru, a subliniat că cererea pentru clase de învățământ dual venită din partea agenților economici din turism și alimentație publică este în continuă creștere.

Pentru domeniul turism și alimentație publică, pentru anul școlar 2019/2020 s-a făcut un număr de locuri la învățământul dual mai mare cu 500 față de anul școlar în curs. Lansez un apel către toți operatorii economici de a veni și de a solicita astfel de clase, pentru că dorim să dezvoltăm cât se poate de mult această zonă a învățământului profesional și tehnic; pe termen mediu și lung aceasta este soluția pentru a depăși criza forței de muncă cu care ne confruntăm nu numai în turism și alimentație publică, dar și în celelalte sectoare de activitate”, a punctat reprezentantul Ministerului Educației.

Sursă foto: www.invatamantsector3.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302