Bucătarii din România, iniţiaţi în tainele bucătăriei thailandeze

Bucătarii din România, iniţiaţi în tainele bucătăriei thailandeze
person Horeca
access_time_filled

Autoritatea de Turism a Thailandei organizează pe 24 noiembrie la București, un curs de gătit dedicat bucătarilor care lucrează în hotelurile și restaurantele din România, cu scopul de a-i iniția în tainele bucătăriei thailandeze și de a-i determina să introducă în meniurile restaurantelor și feluri de mâncare specifice Thailandei.
thai1În jur de 20 de bucătari vor lua parte la workshop-ul intitulat „Thai Cooking Olimpics”, care va fi susținut de un bucătar thailandez cu renume, care a lucrat la celebrul restaurant Blue Elephant din Londra. Bogdan Gligor, de la Autoritatea de Turism a Thailandei ne-a declarat, aseară, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel Continental pentru presa de specialitate, că „Bucătăria thailandeză este un ambasador excelent al acestei țări și încercăm să o folosim ca un vehicul de promovare a Thailandei ca destinație turistică, în rândul turiștilor români. Ne-am gândit că invitând bucătari de la hoteluri cu renume din București dar și din provincie, îi vom determina să introducă în meniurile restaurantelor și feluri de mâncare thailandeze. Prin gastronomie lumea află de tine ca țară, și apoi, de ce nu, te vizitează”.
Potrivit lui Bogdan Gligor este păcat că în București consumatorii nu au posibilitatea să mănânce mâncare thailandeză, pentru nu prea există restaurante thailandeze (cu excepția restaurantului Thai Siam). Bogdan Gligor crede că pentru a avea succes, un restaurant thailandez trebuie să angajeze un bucătar thailandez, iar pentru ca acesta să vină în siamRomânia, să trăiască și să lucreze aici, oferta restauratorilor trebuie să fie extrem de atractivă. „Salariile pe care le pot plăti restauratorii din București nu sunt suficient de atractive sau măcar egale cu cele oferite în țările occidentale”, ne-a spus acesta. În Londra de exemplu, spune Bogdan Gligor există 4000 de restaurante thailandeze. O altă barieră în deschiderea unor restaurante cu specific thailandez la București a fost mult timp și lipsa ingredientelor, lucru care s-a mai remediat: acum există destule magazine care oferă ingrediente proaspete specifice Thailandei.
Potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Turism a Thailandei, Europa este o piață cheie pentru turismul thailandez, 40% din veniturile totale provenite de la turiști, în Thailanda, vin de la turiștii europeni. În 2011 peste 4 milioane de turiști din Europa au vizitat Thailanda. În ceea ce privește România, doar în primele 3 luni ale acestui an 4500 de români au vizitat Thailanda, iar anul trecut 9000 de români au călătorit în această țară.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302